Traian Băsescu, externat. Ce urmează acum pentru fostul președinte: „Și acum încep împachetările”

Traian Băsescu, externat. Ce urmează acum pentru fostul președinte: „Și acum încep împachetările”
Traian Băsescu un spital din Bruxelles, cu probleme cardiace

După ce au fost vehiculate mai multe informații, conform cărora Traian Băsescu ar fi suferit un atac vascular cerebral, urmat de o internare de urgență la Paris, astăzi aflăm noi vești despre starea sa de sănătate. În realitate, conform familiei, fostul președinte fusese internat la un spital din Bruxelles, și nu în Paris, iar astăzi starea de sănătate este una mult mai bună față de ziua în care ajungea la spital.

Traian Băsescu un spital din Bruxelles, cu probleme cardiace

Pe 24 martie, când ÎCCJ dădea și hotărârea în dosarul în care Traian Băsescu era acuzat de a fi colaborat cu securitatea, fostul președinte se afla la Bruxelles, în calitatea sa de europarlamentar. Imediat după decizia ÎCCJ au apărut informații neverificate, conform cărora fostul președinte ar fi suferit un atac vascular cerebral, fiind ulterior dus de urgență la o clinică din Paris.

Realitatea însă, avea să fie dezvăluită la 24 de ore de la presupusul atac vascular, surse apropiate fostului președinte declarând că, de fapt, ar fi avut ceva probleme cardiace și fusese internat la un spital din Bruxelles, și nu la Paris, așa cum se vehiculase inițial.

Ca urmare a decizie ÎCCJ, Traian Băsescu era înștiințat că a pierdut și privilegiile și beneficiile ca fost șef de stat, primul efect fiind chiar la Bruxelles, când serviciul SPP anunța retragerea protecției acestuia. În țară, de asemenea, Traian Băsescu a pierdut și aici toate privilegiile oferite prin lege unui fost președinte, asta însemnând implicit și locuințele acordate prin RA APPS.

Maria Băsescu: „Și acum încep împachetările”

În cursul zilei de astăzi, ca urmare a celor menționate anterior, familia fostului președinte este obligată să se mute din locuința pe care acesta o avea de la stat, prin RA APPS. Întrebată de jurnaliștii aflați la fosta locuință de-acum, Maria Băsescu a vorbit și despre starea de sănătate a soțului ei, declarând:

„Am vorbit acum 10 minute, s-a externat. Și acum încep împachetările. M-am mutat de foarte multe ori, să știți! Casa asta cred ca e a noua casă în care m-am mutat.

M-am mutat de foarte multe ori. Așa că încă o mutare în plus…”, a declarat Maria Băsescu în această dimineață, conform Antena 3.

Rănmâne să vedem ce se va întâmpla în continuare cu fostul președinte Traian Băsescu, și care vor fi următorii pași făcuți de autorități, și, bineînțeles, care vor fi rigorile legii în ceea ce-l privește pe europarlamentarul Traian Băsescu, în zilele următoare.