Traian Băsescu ar fi fost externat din spital. Care este starea fostului președinte

Traian Băsescu ar fi fost externat din spital. Care este starea fostului președinte

Traian Băsescu a fost externat, iar acum s-ar afla în apartamentul său din Bruxelles, Belgia, potrivit România TV. În decursul săptămânii trecute, fostul preşedinte Traian Băsescu a fost internat săptămâna trecută într-o clinică privată din Bruxelles, după ce ar fi suferit un AVC.

Traian Băsescu, externat din spital după ce a suferit un AVC

Mai multe surse au mai spus că fostul preşedinte Băsescu ar mai fi fost internat în spital în ultima perioadă, iar săptămâna trecută, Traian Băsescu ar fi mers la Spitalul Militar din București pentru investigații medicale.

În anul 2022, Traian Băsescu a mai fost operat în Franța la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații de transplant de aortă.

„Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a declarat Traian Băsescu, potrivit sursei citate.

Toate aceste problemele de sănătate ale fostului preşedinte se pare că au apărut imediat după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În acest fel, în urma deciziei Instanţei, fostul preşedinte va pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România.

Momentan, familia lui Traian Băsescu nu a dorit să facă nicio declaraţie cu privire la starea de sănătate a fostului preşedinte.

Traian Băsescu, operat de tiroidă în 2016

Cu jumătate de an în urmă, fostul președinte al României a trecut printr-o intervenție chirurgicală la tiroidă iar în acel moment, fostul director al Spitalului Militar Central a declarat că toată echipa care urma să îl opereze pe Traian Băsescu era în corzi cu o seară înainte de operație.

„Toată lumea era un pic timorată în seara premergătoare intervenției în care i-am cerut tranșant d-lui președinte să doarmă în spital. Nu a prea fost încântat. După ce a semnat acordul i-am spus direct și tranșant, ca un general: Dle președinte, aveți dreptul și obligația să ne puneți toate întrebările care vă trec prin minte. Absolut orice.

După ce s-a produs intervenția, s-a făcut examenul patologic, la trezire, cea mai mare emoție a fost a chirurgului. Primul lucru a fost să verifice vocea. Ne-am relaxat că totul a fost bine”, a spus generalul Ioan Sîrbu pentru DC News Live.

Citește și: