Traian Băsescu, despre demisia lui Orban: Ne băgăm singuri într-o criză

Traian Băsescu, despre demisia lui Orban: Ne băgăm singuri într-o criză
Traian Băsescu, despre demisia lui Orban: Ne băgăm singuri într-o criză

Traian Băsescu a făcut o serie de declarații cu privire la o posibilă demisie a lui Ludovic Orban din funcția de premier, pentru a declanșa alegerile anticipate. Ce crede fostul președinte al României, își va da sau nu Orban demisia?

Traian Băsescu: ”Orban nu va demisiona ca un soldățel de plumb”

Fostul președinte al României susține că premierul Ludovic Orban nu va demisiona din funcție pentru a provoca alegeri anticipate, deoarece are destulă experință pentru a nu executa ceea ce i se spune. Traian Băsescu este încrezător că Ludovic Orban va găsi o cale corectă de a rezolva problemele.

traian basescu, ludovic orban. demisie, alegeri anticipate
Traian Băsescu: ”Orban nu va demisiona ca un soldățel de plumb”

”De ce să mergem în anticipate, mi-e greu să înâeleg. Orban, în mod categoric, nu va merge ca un soldățel de plumb să își depună demisia. Este un politician crescut în partid, nu e un politician amator căruia să-i spui ce să execute. Eu cred că Orban va pune problemele foarte corect și în spațiul public dacă este nevoie”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul șef de stat a mai menționat că o posibilă demisie din partea premierului va genera 3 luni de incertitudini, ceea ce va duce inevitabil la o criză politică.

”Gândiți-vă că de la demisia premierului urmează 3 luni de incertitudini. Ne băgăm singuri într-o criza politică în care nu ne cheamă nimeni. Ne ducem, așa, năuci. Va fi foarte greu de înțeles în cancelariile aliate de ce un guvern fără probleme, lăudat de UE și de NATO ca un guvern al speranței se trezește peste noapte să își abandoneze mandatul pentru că are cineva hachita alegerilor anticipate”, a mai declarat Traian Băsescu.

Declarațiile fostului președinte al României vin în contextul în care toată lumea se întreabă dacă Ludovic Orban va demisiona pentru a provoca alegerile anticipate. Premierul României a vorbit pentru prima dată despre demisia din guvern, dar nu a dorit să spună clar dacă demisionează de la Palatul Victoria pentru a declanșa procedura de organizare a alegerilor parlamentare anticipate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI