Tragedie pe litoral! Cod roșu de furtuni: un bărbat nu s-a mai putut întoarce la mal

Un bărbat a dispărut în apele mării, în zona Năvodari

Un bărbat a dispărut în apele agitate ale Mării Negre, marți după amiază. Apelul la 112 a fost făcut de către o altă persoană, iar autoritățile au trimis scafandrii în zonă pentru a vedea dacă se confirmă informația. Un cod roșu de furtuni a făcut prăpăd în Constanța.

Tragedie pe litoral! Cod roșu de furtuni: un bărbat a dispărut în larg

Județul Constanța s-a aflat sub avertizare de Cod ROȘU de furtună, vânt puternic și grindină, marți, 7 iulie 2020, între orele 17:00-18:00. Astfel, în orașul de la malul mării au avut loc vijelii puternice, însoțite de grindină. De asemenea, câteva gospodării din Săcele și Techirghiol au fost inundate. În plus, un apel la 112, a anunțat că o persoană ar fi dispărut în largul mării, în stațiunea Năvodari.

Marți după-amiază, cerul s-a înnegrit dintr-o dată în stațiunea Mamaia, iar ploile torențiale, însoțite de grindină, au cuprins întreaga zonă.

Cod Roșu de furtună la Constanța
Cod Roșu de furtună la Constanța

Un copac căzut în urma vijeliei a avariat o mașină

În Constanța, în urma ploilor torențiale și vijeliilor de pe litoral, cel puțin un copac a căzut. Acesta a  produs o avarie unui autovehicul din apropiere. De asemenea, autoritățile s-au mobilizat pentru căutarea unei persoane surprinse de furtună în largul mării.

Un locuitor din Năvodari a anunțat la numărul unic de urgență că o persoană aflată în apa mării a dispărut în timpul manifestărilor violente meteorologice. În zonă vor fi trimiși scafandrii ISU pentru a vedea dacă apelul se confirmă.

Avertizarea de vreme severă a făcut ravagii în Constanța

Admistrația Națională de Meteorologie a emis COD ROȘU de vreme severă imediată pentru județul Constanța. Meteorologii ANM anunțaseră că se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35-45 de litri pe metrul pătrat în zonă.

Astfel, în ultima oră, în zonă, s-au acumulat cantități de apă de 40-50 de litri pe metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii și mari, precum și vijelii puternice. De asemenea, Codul Roșu a fost valabil marți, de la ora 17:00 până la ora 18:00, pentru localitățile 23 August, Limanu, Albești, Pecineaga, Comana, Mangalia, toate din județul Constanța.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI