Caniculă în București, prăpăd în vestul României. Cod roșu de furtuni

Caniculă în București, prăpăd în vestul României. Cod roșu de furtuni
Prognoza ANM pentru joi, 9 iulie 2020. Valorile termice vor crește uşor față de ziua precedentă!

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis noi avertizări. Canicula face prăpăd în vestul României. Bucureștenii sunt speriați de furtunile care vor urma după ce temperaturile vor începe să scadă.

Avertizare ANM: cod roșu de furtuni

Vestul țării este afectat de temperaturi caniculare, iar în curând furtunile și vijeliile își vor face loc, anunță meteorologii. În cursul săptămânii trecute, județul Hunedoara a fost afectat grav de inundații, iar acum zona precizată va avea parte de o situație similară. Până mâine dimineață, nouă județe se află sub atenționare de ploi abundente. Cantitățile de apă prognozate sunt de 60 de l/mp. Codul portocaliu este valabil între 02 iulie, ora 18:00 – 3 iulie, ora 06:00. Zone afectate: Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sãlaj, Caraş Severin şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba, Cluj. În judeţele Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sãlaj, Caraş Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba şi Cluj vor fi intervale cu intensificãri puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, frecvente descãrcãri electrice şi grindinã. De asemenea, specialiștii mai indică și averse torențiale pe arii restrânse și cantități de apă de peste 35…60 de l/mp.

  • Vreme București – Maxima pentru Capitală pentru azi, 2 iulie, este de 33 de grade Celsius, alături de un cer predominant însorit. Vânturi vin din zona de est a teritoriului cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h. Minima serii este de 18 grade Celsius, alături de un cer mai mult senin. Vânturi vin din zona de est-sud-est cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.
Avertizare ANM - cod portocaliu de furtuni și ploi
Avertizare ANM – cod portocaliu de furtuni și ploi

Anunțul meteorologilor

„În intervalul menţionat va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul și centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Notă: Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse și în restul zonelor de câmpie și podiș. În sud-estul teritoriului vremea se va menţine caniculară și la finalul săptămânii”
Administrația Națională de Meteorologie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI