17 nov. 2021 | 13:58

Tragedie în lumea teatrului din România. Tatăl lui Răzvan Exarhu a murit. Ce veste tristă!

Monden
Tragedie în lumea teatrului din România. Tatăl lui Răzvan Exarhu a murit. Ce veste tristă!
Doliu în lumea teatrului! Marius Exarhu a murit

Teatrul românesc a mai pierdut o stea! Tatăl lui Răzvan Exarhu de la Rock FM, actorul Marius Exarhu, și-a încheiat socotelile lumești la vârsta de 84 de ani. Multe persoane au rămas îndurerate atunci când au auzit veștile triste cu privire la decesul său.

Marius Exarhu a murit la 84 de ani

Marius Exarhu a avut o carieră impresionantă, fiind unul dintre cei mai valoroși păpușari din România. Răzvan Exarhu de la Rock FM se confruntă cu clipe dureroase după ce tatăl său și-a dat ultima suflare, lăsând multă durere în urmă. Vestea decesului a venit ca un trăznet pentru cei care l-au apreciat.

Anunțul dureros a fost făcut de către reprezentanții Teatrului Maria Filotti din Brăila, unde acesta a fost aplaudat pentru ultima oară de către cei care l-au apreciat.

„Ne-a părăsit actorul Marius Exarhu! Marius Exarhu (18 Martie 1937 – 14 Noiembrie 2021) a fost actor, între 1955 – 1997 la Teatrul de Păpuși ‘Cărăbuș’ din Brăila. Tot aici, a deținut poziția de director, între 1969 – 1971 și 1990 – 1993.

La Teatrul Maria Filotti a putut fi aplaudat în ultima perioadă, în spectacolele “Casa”, regia Sânziana Stoican și în ‘La grande magia’ , regia Radu Nichifor. Dumnezeu să-l ierte!”, au scris reprezentanții teatrului pe Facebook.

Cine a fost Marius Exarhu. A bucurat publicul timp de mulți ani cu talentul său

Marius Exarhu a reușit să transmită multă emoție prin fiecare proiect al său. Multe persoane care au lucrat alături de acesta îl plâng, mai ales pentru că talentul său l-a făcut să se remarce de-a lungul anilor. Acesta și-a început cariera în 1955 la Teatrul de Păpuși ‘Cărăbuș’ din Brăila.

„Valoros artist păpuşar, a activat la Teatrul pentru Copii Brăila (1955 –1993 şi după aceea colaborator până în 1997).

A fost director între anii 1969 – 1971 şi 1990-1993. Roluri de referinţă în: Elefănţelul curios 1970 (rolurile Leul şi Şarpele), Albă ca Zăpada 1956 (rolul Prinţul), Punguţa cu doi bani 1979 (rolul Cocoşul), Harap Alb 1977 (rolul principal), M-am jucat într-o zi 1987, Peştişorul de aur (rolul Moşul) 1984, Hänsel şi Gretel 1990 (rolul Vrăjitoarea).

Asistent de regie la Chira Chiralina (regia Zoe Anghel Stanca) şi la Trei căsuţe şi trei drumuri (regia Florica Teodoru).

A regizat: Băiatul şi vântul, Comoara de D. Vacariu, Artiştii pădurii de N. Ghernet, Albă ca Zăpada de M. Manoilescu, Cei trei purceluşi de E. Toth şi Vreau să fiu mare de Tifirov.

Ref. Dumitru Anghel, La Teatrul de Păpuşi: “Băiatul şi vântul” de Nadia Trandafilova [regia Marius Exarhu] în Înainte, Brăila, Nr. 6771 (25 sept. 1966), pg. 2. [C.P.]”, a transmis Muzeul Brăilei ‘Carol I’ în mediul online.

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro