Tragedie în lumea filmului. A murit o actriță celebră din Harry Potter și Peaky Blinders

Tragedie în lumea filmului. A murit o actriță celebră din Harry Potter și Peaky Blinders
Actrița Helen McCrory (centru)

Este doliu în lumea filmului, după ce o actriță cunoscută din serialul Peaky Blinders și Harry Potter a decedat, la vârsta de 52 de ani. Anunțul a fost făcut de soțul ei.

A murit o actriță celebră din Harry Potter și Peaky Blinders

Actrița Helen McCrory a murit. Soțul ei, Damian Lewis, a făcut anunțul trist. Ea a murit din cauza cancerului, cu care se lupta de mult timp.

„Cu inima împietrită de durere, vă anunţ că după o luptă eroică împotriva cancerului, femeia magnifică Helen McCrory a murit împăcată la ea acasă, în mijlocul unui val de iubire oferit de prietenii şi familia ei”, a scris actorul pe Twitter.

El a adăugat că Helen McCrory a murit fără frică și și-a reiterat dragostea pentru ea.

„A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Numai Dumnezeu ştie cât am iubit-o şi suntem conştienţi de şansa de a o fi avut în vieţile noastre”, a adăugat soţul artistei.

Helen McCrory a devenit celebră după interpretarea rolului Narcissei Malfoy, din ultimele filme ale seriei Harry Potter.

Actrița a jucat și în Skyfall, dar și pe Polly, în Peaky Blinders. Ea era căsătorită din 2007 cu Damien Lewis și aveau împreună doi copii, fată și un băiat.

Cine a fost Helen McCrory

McCrory a interpretat-o ​​pe Cherie Blair atât în ​​The Queen, cât și în The Special Relationship. De asemenea, a interpretat-o ​​pe Françoise în filmul Charlotte Gray, Narcissa Malfoy în ultimele trei filme Harry Potter, Mama Jeanne în filmul lui Martin Scorsese – Hugo, Polly Gray în Peaky Blinders și Kathryn Villiers în MotherFatherSon.

Helen McCrory s-a născut în Paddington, în Londra. Mama ei este galeză, iar tatăl ei, Iain McCrory , este diplomat din Glasgow. A făcut studii la Școala Queenswood de lângă Hatfield, Hertfordshire, apoi a petrecut un an trăind în Italia.

La întoarcerea în Marea Britanie, a început să studieze actoria la Drama Center din Londra.

McCrory a câștigat Premiul III la Ian Charleson Awards pentru interpretarea sa din 1993 ca Rose Trelawny în Trelawny of the Wells la Teatrul Național.

În 2002 a fost nominalizată la London Evening Standard Theatre Award pentru cea mai bună actriță. A apărut  și în roluri secundare în filme precum Interviu cu vampirul, Charlotte Gray, Contele de Monte Cristo și Casanova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI