Dramă imensă în județul Sălaj, după ce subprefectul Virgil Țurcaș a fost ucis, marți, de acoperișul unui foișor sub care se adăpostea împreună cu alți colegi. În momentul sosirii medicilor, starea bărbatului era critică, iar din păcate, acesta nu a mai putut fi salvat.
Județul Sălaj este în doliu după pierderea regretabilă a subrefectului Virgil Țurcaș, ucis de o construcție din lemn sub care se afla. Politicianul era prezent împreună cu mai mulți oficiali ai județului la un eveniment care dezbătea gestionarea deșeurilor. Locul de desfășurare al evenimentului a fost un foișor din Horuz, care din păcate, din cauza vremii rele s-a dezintegrat, astfel că acoperișul acestuia s-a prăbușit peste oamenii prezenți la întâlnire.
Potrivit primelor informații, mai multe persoane au fost rănite, în timp ce Virgil Țurcaș a suferit leziuni incompatibile cu viața. Deși medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața, bărbatul a murit la scurt timp după ce fusese transferat la Horoatu Crasnei pentru a fi preluat de un elicopter SMURD.
Din păcate, cu ocazia acestui eveniment extrem de trist, iese încă o dată la iveală, mântuiala cu care este abordat domeniul construcțiilor din România, astfel că, fiecare dintre noi suntem expuși pericolului în orice moment.
Decesul subprefectului a fost confirmat de Horațiu Buzatu, antreprenor și membru PNL Craiova, care a criticat în termeni duri, dar realiști, tragicul eveniment.
“Subprefectul județului Sălaj, dl. Virgil Ţucaş, a decedat astăzi, ucis de o construcție care s-a prăbușit peste el. Era prezent la un eveniment legat de gestionarea deșeurilor în județul Sălaj, alături de oficiali ai județului, primari, alte persoane interesate.
Locul ales pentru desfășurarea evenimentului a fost o construcție cu structură de lemn și acoperiș din țiglă care nu a rezistat din cauza vântului puternic și s-a prăbușit peste cei aflați pe terasă.
Mai mulți participanți au fost răniți, dar cel mai grav lucru este că unul dintre aceștia a murit.
*
Am scris de foarte multe ori despre indolența și superficialitatea care domnește în domeniul construcțiilor, în aproape toate etapele care însoțesc ridicarea unui edificiu, de la proiectare până la darea în folosință.Avem o legislație destul de precisă, avem specialiști care pot să proiecteze și să asigure execuția, avem instituțiile de reglementare și control, avem funcționarii.
Și totuși, avem poduri cărora li se rup stâlpii după șase luni de la darea în folosință și foișoare care se prăbușesc peste oameni și îi ucid.
De ce? #Romania_Stat_Esuat_Cu_Constructii_Esuate”, a fost mesajul politicianului.