Toți românii, obligați să lase poștașii la ei în casă. Ce nouă sarcină au față de clienți

Toți românii, obligați să lase poștașii la ei în casă. Ce nouă sarcină au față de clienți
Poșta Română va citi contoarele de energie electrică

În urma unui proces de licitație publică realizat de E-Distribuție Muntenia SA s-a atribuit serviciul de citire contoare la clienţii casnici şi micii consumatori. Compania care a câștigat această licitație este nimeni alta, decât Poșta Română. După anunțarea câștigătorului, compania de distribuție a anunțat care sunt județele în care Poșta Română va face acest servciu. În listă este inclusă și Capitala.

Poșta Română va citi contoarele de energie electrică

La licitaţia organizată de E-Distribuţie Muntenia S.A. pentru citirea contoarelor clienţilor casnici şi micilor consumatori ai furnizorului de energie electrică, realizată în format electronic, au participat șapte companii dispuse să preia acest serviciu pentru cele 9 județe și Municipiul București.

Contractul, în valoare de 21.855.000 lei, fără TVA, este menit să externalizeze aceste servicii făcute până acum char de angajații E-Distribuție Muntenia. Licitația, în cele din urmă, a fost câștigată de Poșta Română, anunțul fiind făcut chiar de directorul instituției, Valentin Ştefan.

“Sunt bucuros să anunţ, astăzi, că, prin câştigarea unui contract de o asemenea anvergură, Poşta Română îşi confirmă, încă o dată, rolul de actor important în societatea românească, atunci când vine vorba de sprijinirea domeniilor esenţiale, cum este şi cel al distribuţiei de energie către populaţie.”, a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română.

Se vor ocupa de 9 județe și Municipiul București

Anunțul căștigării acestei licitații a fost făcut vineri, Poșta Română câștigând contractul care se ridică  la o valoare de 21,85 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 4,4 milioane de euro. Poșta Română va citi contoarele de energie electrică ale clienților din județele București, Ilfov, Giurgiu, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Călărași, Constanța, Ialomița și Tulcea, se arată într-un comunicat de presă. Durata contractului este de 24 de luni.

„Faptul că angajații Poșta Română vor citi contoare de energie electrică din fiecare gospodărie în următorii doi ani este un lucru firesc, dacă ne gândim la acoperirea teritorială masivă pe care o avem prin rețeaua de oficii poștale”, a mai declarat directorul general al compnaiei Poșta Română, Valentin Ștefan.

Rețeaua de distribuție Poșta Română are 24.000 de angajați la 5.500 de unități. Peste 19 milioane de clienți își folosesc serviciile și peste 7,5 milioane de adrese poștale sunt acoperite de propria rețea a companiei. Statul român deține 93,52% din companie, restul fiind deținut de fondul local de restituire a proprietății Fondul Proprietatea.

Parte a filialei române a companiei multinaționale energetice italiene Enel, E-Distributie Muntenia este operatorul rețelei electrice din județele Giurgiu și Ilfov și din capitala București. Decizia de a externaliza aceste servicii, vine ca urmare a noii viziuni manageriale asupra companiei, din ultimul an.