Toți cei cu centrale termice de apartament trebuie să știe. Plătești la gaze și cu 20% mai puțin, dacă faci asta acum

Toți cei cu centrale termice de apartament trebuie să știe. Plătești la gaze și cu 20% mai puțin, dacă faci asta acum
Pune în aplicare aceste trucuri

Prețul gazelor a crescut, iar românii plătesc din ce în ce mai mult la factura de energie electrică.

Cum să îți micșorezi factura la gaze

Cu toate acestea, există o soluție la care cei cu  centrale de apartament pot apela pentru a plăti un preț decent.

Mulți români susțin că prețul din contract a fost majorat, însă ei pot apela la ANRE pentru a sesiza ilegalități.

Totuși, pentru scumpirile apărute în mod legal, singura opțiune pentru a nu mai plăti facturi enorme la gaz este ca oamenii să folosească mai puțină energie electrică.

Nu este nevoie de dușuri reci sau mai multe straturi de haine. Tot ce trebuie să faci este să folosești în mod inteligent aparaturi electronică și electrocasnică, iar centrala termică pe gaze să fie utilizată în baza unei strategii.

De exemplu, într-o locuință, cei mai mari consumatori de energie sunt frigiderul și mașina de spălat. Ele trebuie să facă parte din clase energetice economice.

E bine să deschizi frigiderul cât mai rar și să îl închizi cât mai repede. Cât despre mașina de spălat, poți folosi detergenți care funcționează în apa rece, ca să nu folosești temperaturi ridicate.

Lucrurile pe care orice român cu centrală trebuie să le știe

De asemenea, spală haine la capacitatea maximă a mașinii și nu pune în ea doar câteva rufe murdare.

Și centrala termică trebuie utilizată eficient. Dacă ai un termostat, setează-l la gradele la care te simți confortabil în casă, astfel încât temperatura să nu treacă peste acea valoare.

Temperatura apei calde nu trebuie să depășească 40 de grade. De fapt, ar trebui să fie la limita maximă de 50-55 de grade.

În jurul acestor valori se situează limitele maxime de căldură de care avem nevoie în casă. Peste aceste limite, apa va fi mult prea fierbinte și va trebui amestecată cu apă rece, lucru care duce la un consum mai mare.

În privința aerului condiționat, el trebuie setat la 22-23 de grade, nu la 16, pentru un consum inteligent și o temperatură bună în casă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI