Care este cea mai bună centrală termică pe gaz pentru apartament. Soluția de ultimă oră, de la specialiști

Care este cea mai bună centrală termică pe gaz pentru apartament. Soluția de ultimă oră, de la specialiști
Care este cea mai bună centrală termică pe gaz pentru apartament

Centrala este piatra de temelie a casei, astfel că alegerea ei este cu atât mai dificilă cu cât există pe piață diferite variante de centrale termice, iar toate pretind că sunt cele mai bune. Care e varianta strălucită? Soluția vine chiar de la specialiști.

Care este cea mai bună centrală termică pe gaz pentru apartament?

Să alegi cea mai bună centrală termică poate fi dificil, dat fiind că există pe piață multe viarante de centrale termice pe gaz care pretind că sunt cele mai bune. Este important să iei în calcul toate variantele când alegi următoarea centrală termică în condensație pentru încălzire.

Care este cea mai bună centrală termică pe gaz pentru apartament. Soluția de ultimă oră, de la specialiști
Centrală termică pe gaz

Potrivit blogdeinstalații.ro, cea mai bună centrală termică de apartament este o centrală termică instant ce produce și apa caldă menajeră și agent termic pentru încălzire. Această centrală în condensație instant produce apa menajeră imediat, iar ea este suficientă pentru casa ta.

Lucruri de luat în calcul, înainte de a-ți cumpăra o centrală termică de apartament

  • debitul de apă caldă poate scădea – dacă se folosesc mai mult de 1 consumator
  • să fie acoperită suprafața casei – dacă ai peste 150 de metri pătrați, îți trebuie o centrală mai mare de 24 kw.

Reviziile centralei termice

Revizia tehnică periodică a centralei termice reprezintă o măsură preventivă de siguranță, tocmai pentru a preîntâmpina neprevăzutul. Verificarea tehnică a centralei termice se realizează periodic, dar poate fi efectuată și la cererea expresă a proprietarului, în cazul în care se dovedește o verificare suplimentară.

Despre centrale termice pe gaz

Gazul are avantajul că este unul dintre cei mai ieftini combustibili convenționali. Astfel, în cazul în care imobilul în care dorim montarea unei centrale termice este racordat la gaz, o opțiune viabilă o reprezintă achiziționarea unei centrale termice murale pe gaz. Ea poate fi clasică ori în condensație. Cele din urmă au un randament extrem de ridicat, lucru care se datorează modului de lucru.

Centralele clasice au un randament de până la 92-94%, unul scăzut față de cele în condensare, care ajung la o eficiență de 107-109% datorită componentelor speciale ce permit recuperarea căldurii din condens. Diferența la preț dintre o centrală termică clasică și una prin condensație se va amortiza într-un timp scurt.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI