25 oct. 2021 | 14:22

Topul în care România stă neașteptat de bine. E pe locul 4 în lume cu una dintre cele mai mari producții anuale

News
Topul în care România stă neașteptat de bine. E pe locul 4 în lume cu una dintre cele mai mari producții anuale
Topul în care România stă neașteptat de bine.

Există un top în care țara noastră stă neașteptat de bine. Se pare că România este pe locul 4 cu una dintre cele mai mari producții, fiind întrecută în acest top de țări precum China, Serbia și SUA.

Topul în care România stă neașteptat de bine

Topul la care România stă neașteptat de bine este producția de prune. România a produs peste 500 000 de tone de prune, fiind întrecută de țări precum SUA, peste 560 000 de tone, Serbia, peste 660.000 și China, peste 5 milioane de tone.

Astfel că dacă ar fi să alegem fructele naționale, se pare că ar trebui să fie prunele. În Uniunea Europneană, țara noastră este campioană la producția de prune.

În total, în țară sunt plantați peste 34 de milioane de pruni, astfel că producția de prune ne clasează pe primul loc în Uniunea Europeană.

Rețetă de țuică de prune

Țuica de prune este un produs ce se obține din aceste fructe la care românii sunt clasați într-un top onorabil. Iată o rețetă pentru prepararea acestei licori atât de iubită din prune.

Se adună fructele într-un butoi din lemn, se adaugă zahăr și se lasă la macerat. Nu mult zahăr, deoarece prea mult zahăr va strica gustul băuturii. După ce butoiul de fructe a fermentat, începe prepararea țuicii. Este nevoie de un alambic, adică de un aparat metalic pentru distilarea lichidelor, iar cel mai bun material pentru distilare este inox-ul.

Cazanul țuicii este de preferat să aibă capac, pentru a se închide etanș și a nu se pierde nimic din producție. După ce se așează toate vasele, se adaugă boasca în cazanul de țuică și se pregătește focul pentru fierbere. Focul la cazan se pornește cu lemn ușor, după care se domolește focul băgând lemne numai pentru întreținerea temperaturii constante.

Se pune o cratiță cu tifon la gura de scurgere a serpentinei, pe unde curge țuica. Se pune toată țuica într-un vas mare pentru a se omogeniza. Nu se gustă țuica pentru a vedea dacă este tare sau slabă, ci se scoate un păhărel de țuică de la țeava serpentinei, se ia o lumânare și se merge lângă cazan. Se aruncă păhărelul de țuică peste vasul cazanului mare și se apropie focul de pata de țuică. Dacă ia foc rapid, înseamnă că licoarea încă mai are tărie. Când pata de țuică nu se mai aprinde, atunci vei ști că este timpul să oprești ciclul respectiv de producție.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro