12 aug. 2021 | 12:25

Cum faci cea mai bună dulceață de prune. Ingredientele care nu au voie să lipsească

Diverse
Cum faci cea mai bună dulceață de prune. Ingredientele care nu au voie să lipsească
Cum faci cea mai bună dulceață de prune. Ingredientele care nu au voie să lipsească

Este vremea dulcețurilor, a gemurilor și a conservelor pentru la iarnă.

Cum faci cea mai bună dulceață de prune

Fructele și legumele sunt din abundență pe tarabele din piață și ar fi păcat să nu profiți de ele.

Dacă vrei să faci magiun de prune în casă, trebuie să știi că acesta este unul dintre cele mai sănătoase gemuri, pentru că nu conține zahăr.

Este aromat și se poate folosi ca atare, la micul dejun, dar și în sosuri sau prăjituri.

Ai nevoie de prune. În funcție de cantitatea pe care o faci poți folosi câteva kilograme bune de prune coapte.

Se spală prunele, se curăță și se scot sâmburii. Se pun la fiert la foc mic într-o oală adâncă și se amestecă din când în când până lasă zeama.

Magiunul de prune este făcut atunci când capătă o consistență densă. Se pune în borcane care se închid etanș.

Magiunul tradițional se prepară fără conservanți și fără zahăr. Poți începe cu o cantitate de 3 kilograme de prune, din care va ieși aporpae 1,5 kg de magiun.

Ce poți face cu magiunul de prune

Timpul de fierbere depinde de cantitatea de prune. Prunele trebuie să fiarbă lent și să se caramelizeze.

Prunele sunt ideale de consumat la finalul verii, când sunt nici prea coapte, dar nici crude.

În plus, magiunul este cea mai sănătoasă dulceață, petru că nu conține conservanți, coloranți sau zahăr.

Poți adăuga coajă de lămâie bio sau de portocale, diverse esențe sau orice dorești, de la cuișoare, la scorțișoară sau alte condimente.

Se consumă la micul dejun, pe o felie de pâine prăjită cu unt, îl poți folosi în găluște cu prune sau ca umplutură de plăcinte.

Este ideal pentru umplutura cornulețelor cu gem și poți să îl combini cu nuci sau fructe uscate pentru checuri sau torturi.

Pateurile cu magiun de prune sunt extrem de delicioase. Ai nevoie doar de un foietaj din comerț pe care îl tai în dreptunghiuri, pui câte o linguriță de magiun și apoi sigilezi bine marginile.

Ungi pateurile cu un gălbenuș bătut bine și presari zahăr dreasupra.

Pateurile se vor coace la temperatura medie până se rumenesc bine, iar partea de deasupra va rămâne crocantă, în timp ce interiorul va fi pufos și delicios.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Decizie pentru toți angajații din România. Guvernul a publicat deja procedura
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro