Topul celor mai ieftine oraşe din Europa. Ce loc surpriză ocupă București

Topul celor mai ieftine oraşe din Europa. Ce loc surpriză ocupă București
Topul celor mai ieftine orase din Europa. Ce loc surpriza ocupa Bucuresti

Deși mulți cârcotași spun că prețurile sunt uriașe în București, o analiză recentă scoate la lumină un detaliu surprinzător. Aceasta arată că Bucureștiul este printre cele mai ieftine capitale europene.

Pe ce loc se află Bucureștiul în topul celor mai ieftine orașe

Valul de scumpiri care a lovit toata Uniunea Europeană este resimțit de toți, mai ales de români, care consideră că viața în Capitală e destul de costisitoare. Pentru turiștii străini, pare că lucrurile sunt puțin schimbate.

După ce restricțiile COVID au devenit mai blânde, platfora britanică Time Out a realizat un top al clor mai accesibile orașe de pe teritoriul Europei. Astfel, București ocupă locul patru al liste, potrivit jurnalistei Sophie Dickinson, autoarea articolului. Preţul mediu al unei cazări este de 59 de dolari, iar cel al unei halbe de bere este de 1,94 dolari.

„Bucureşti este minunat dacă vrei să te simţi bine. În ceea ce priveşte viaţa de noapte, evitaţi barurile supraevaluate de lângă centru şi căutaţi în schimb barurile aflate pe acoperişuri. În Bucureşti puteţi încerca mâncare tradiţională şi delicioasă la preţuri extrem de mici. Recomandarea noastră este legendarul local Caru’ cu Bere”, spune Dikinson, în publicația Time Out.

Un punct major de atracție din București a devenit Calea Victoriei, datorită proiectului ”Străzi Deschise”.

”Evenimentul se desfășoară în mai multe weekenduri din perioada 30 aprilie – 16 octombrie și presupune instaurarea temporară a cinci zone pietonale în zona centrală a orașului, respectiv: Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața George Enescu, Piața Universității, Bulevardul Unirii, Șoseaua Kiseleff, cu propunerea de extindere a zonelor pietonale şi în afara centrului oraşului, pe mai multe străzi din cele şase sectoare ale Capitalei”, a transmis Primăria Capitalei, organizatorul evenimentului.

Indicatorii care au stabilit pozițiile în top au fost atmosfera fiecărui oraş, atracţiile turistice, preţul unei nopţi de cazare prin platforma Airbnb şi, desigur, preţul unei halbe de bere, principala ”monedă” pentru europeni.

Conform acestor criterii, prima poziți a ocupat-o Cracovia, unde prețul mediu al unei nopți de cazare e de 77 de euro, iar o halbă de bere costă puțin peste 2,80 de dolari.

Aici se evidențiază diversitatea festivalurilor pe care le are capitala poloneză și atracțiile turistice cu iz medieval.

Pe locul doi este Riga (Letonia), pe locul al treilea situându-se Český Krumlov (Cehia). După București sunt clasate Belgrad (Serbia), Kaunas (Lituania), Zagreb (Croaţia), Argos (Grecia), Marsalforn (Malta), Sofia (Bulgaria) şi Graz (Austria).