În România se găsesc locații incredibile, care merită văzute măcar o data în viață. Printre aceste locuri minunate se află și castelele, care în fiecare an atrag mii de turiști din țară, dar și din străinătate.
Intrând în interiorul castelelor din România, încă mai poți auzi poveștile cu regi și regine, cu bătălii din vechime și comori medievale. Dacă te-ai hotărât să faci o scurtă vacanță, însă nu te-ai gândit la o anume locație, iată câteva dintre cele mai frumoase castele românești.
Având o istorie de peste 600 de ani, Castelul Bran este unul dintre cele mai renumite castele din România, dar și din lume. Popularitatea castelului se datorează atât evenimentelor istorice la care a fost martor, dar și scriitorului irlandez Bram Stoker, care a scris romanul „Dracula”. Se spune că în urmă cu 30 de ani, un grup de turiști din Statele Unite ar fi călătorit prin Transilvania, iar la vederea castelului Bran, l-au asociat cu cel descris în romanul lui Stoker.
Vestea s-a răspândit, iar Castelul Bran a devenit misterioasa reședință a lui Dracula, chiar dacă Vlad Țepeș nu a locuit niciodată acolo. Mai târziu, postul de televiziune CNN l-a inclus în topul celor mai frumoase 10 castele medievale din lume.
Castelul Bran este situat la 30 de kilometri de Brașov în Pasul Bran-Rucăr. Prețul unui bilet diferă, în funcție de vârstă. Așadar, un elev va trebui să plătească 10 lei pentru a vizita castelul, un student 25 de lei, un senior 35 de lei și un adult va plăti 45 de lei, potrivit Protv.ro.
De-a lungul timpului, Castelul Corvinilor a trecut printr-o serie de proiecte de restaurare, ca să arate așa cum îl știm acum. Potrivit izvoarelor istorice, la începutul anilor 1800 au fost făcute lucrări impresionante, care au transformat castelul, într-unul cavaleresc, înzestrat cu tunuri, poduri mobile și peste 40 de încăperi. Inițial, a fost construit în stil gotic, în secolul al XV-lea, de către voievodul Transilvaniei, Iancu de Hunedoara.
Si Castelul Corvinilor are mai multe legende. De exemplu, s-ar părea că fântâna din curte ar avea 30 de metri și ar fi fost săpată de trei prizonieri turci. Iancu de Hunedoara le-ar fi promis libertatea în schimbul realizării fântânii. Taxa de vizitare a castelului începe de la 7 lei pentru elevi și studenți și ajunge la 31 de lei pentru adulți.
Fiind cel mai vizitat castel al României, amplasat într-un cadru natural spectaculos și cu o arhitectură incredibilă, Castelul Peleș a fost construit la inițiativa Regelui Carol I și a fost primul palat electrificat din Europa.
Castelul Peleș este situat în Sinaia, iar taxele de intrare sunt, 7,5 lei pentru elevi și studenți și 30 de lei pentru adulți.
Situat la poalele muntelui Zamora, Castelul făcut din piatră și cărămidă, în stil neoromânesc, a aparținut la inițial familiei Cantacuzino, aceasta fiind printre cele mai bogate familii din acea vreme.
Lucrările la castel au început în anul 1901 și au durat 10 ani. Amplasarea uimitoare a Castelului Cantacuzino este ceea ce atrage vizitatorii. Din curtea castelului ți se arată o panoramă extraordinară asupra Bucegilor, cu Crucea Caraiman și o parte din stațiunea Bușteni. În funcție de pachetul de vizită pe care îl poți alege, taxele încep de la 8 lei și ajung la 40 de lei, mai scrie sursa citată.