Cine nu vrea să meargă în concediu în locuri aglomerate unde există riscul infectării cu Covid-19, dar nici nu vrea să renunțe la vacanța de vară poate alege o destinație superbă, liniștită și mai puțin cunoscută din România.
Fie că alegem să mergem cu cortul ori cu rulota sau ne cazăm la o pensiune liniștită, aceste destinații superbe dar mai puțin cunoscute ne vor încânta. Dacă aglomerația ne face sa evităm mare, am putea alege locuri mai liniștite și mai puțin frecventate precum Sulina sau localitățile Corbu sau Vadu. Delta Dunării a fost și va rămâne o atracție pentru toată lumea și putem găsi locuri izolate unde să campăm.
Un monument al naturii unic în lume este Pădurea Letea. Împreună cu Pădurea Caraorman și Delta Dunării reprezintă a treilea loc din lume ca număr de specii de plante și animale după Arhipelagul Galapagos și Marea Barieră de Corali.
O altă destinație deosebită sunt Munții Buzăului. O zonă încărcată de spiritualitate, învăluită de legende despre daci, regi din vechime și civilizații dispărute este ”Țara Luanei”. ”Poarta lui Dumnezeu” a fost de-a lungul timpului adăpost pentru mulți sihaștri, care au transformat grotele în locașuri sfinte de rugăciune. În zonă există numeroase locuri unde se poate campa sau unde se pot găsi locuri de cazare.
În județul Caraș-Severin, în inima pădurii, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, se afla Lacul Ochiul Beiului. Acest monument protejat al naturii are o apă cu o culoare aproape ireală. Lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor carstic subteran și nu îngheață niciodată.
La doar câțiva kilometri de Arad se află un loc foarte frumos, căutat din ce în ce mai des de către iubitorii de flori. La Rozariul de la Mândruloc trebuie să ajungi dacă ești pasionat de un loc liniștit, colorat și frumos mirositor. Parcul dendro – floricol a fost realizat pe o suprafață de 25,5 hectare si are peste 3000 de specii de trandafiri.
În comuna Moeciu, la câteva minute de Brașov se găsesc două dintre cele mai frumoase sate de la poalele Pietrei Craiului: Peștera și Măgura. În apropierea acestora se pot face drumeții montane și dacă ești fan peșteri, poți vizita Peștera Liliecilor.
Peisaje superbe putem găsi și în munții Dobrogei. Numeroase trasee de o frumusețe unică în țară compensează pentru ce le lipsește în altitudine. Aici se pot vizita mănăstiri cu ar fi Mănăstirea Fântâna de leac, Cocoș,Mănăstirea Sfântul Andrei, Celic-Dere sau Saon.