13 iul. 2020 | 19:00

Top destinații de vacanță din România. Locurile puțin știute de către turiști

Știri generale
Top destinații de vacanță din România. Locurile puțin știute de către turiști
Top destinații de vacanță din România. Locurile puțin știute de către turiști

Cine nu vrea să meargă în concediu în locuri aglomerate unde există riscul infectării cu Covid-19, dar nici nu vrea să renunțe la vacanța de vară poate alege o destinație superbă, liniștită și mai puțin cunoscută din România.

Top destinații de vacanță din România. Locurile puțin știute de către turiști

Fie că alegem să mergem cu cortul ori cu rulota sau ne cazăm la o pensiune liniștită, aceste destinații superbe dar mai puțin cunoscute  ne vor încânta. Dacă aglomerația ne face sa evităm mare, am putea alege locuri mai liniștite și mai puțin frecventate precum Sulina sau localitățile Corbu sau Vadu. Delta Dunării a fost și va rămâne o atracție pentru toată lumea și putem găsi locuri izolate unde să campăm.

Un monument al naturii unic în lume este Pădurea Letea. Împreună cu Pădurea Caraorman și Delta Dunării reprezintă a treilea loc din lume ca număr de specii de plante și animale după  Arhipelagul Galapagos și Marea Barieră de Corali.

Destinații superbe de vacanță

O altă destinație deosebită sunt Munții Buzăului. O zonă încărcată de spiritualitate, învăluită de legende despre daci, regi din vechime și civilizații dispărute este ”Țara Luanei”. ”Poarta lui Dumnezeu” a fost de-a lungul timpului adăpost pentru mulți sihaștri, care au transformat grotele în locașuri sfinte de rugăciune. În zonă există numeroase locuri unde se poate campa sau unde se pot găsi locuri de cazare.

În județul Caraș-Severin, în inima pădurii, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, se afla Lacul Ochiul Beiului. Acest monument protejat al naturii are o apă cu o culoare aproape ireală. Lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor carstic subteran și nu îngheață niciodată.

Destinații mai puțin cunoscute de vacanță

La doar câțiva kilometri de Arad se află un loc foarte frumos, căutat din ce în ce mai des de către iubitorii de flori. La Rozariul de la Mândruloc trebuie să ajungi dacă ești pasionat de un loc liniștit, colorat și frumos mirositor. Parcul dendro – floricol a fost realizat pe o suprafață de 25,5 hectare si are peste 3000 de specii de trandafiri.

Rozariul de la Mândruloc

Top destinații de vacanță din România. Locurile puțin știute de către turiști

În comuna Moeciu, la câteva minute de Brașov se găsesc două dintre cele mai frumoase sate de la poalele Pietrei Craiului: Peștera și Măgura. În apropierea acestora se pot face drumeții montane și dacă ești fan peșteri, poți vizita Peștera Liliecilor.

Peisaje superbe putem găsi și în munții Dobrogei. Numeroase trasee de o frumusețe unică în țară compensează pentru ce le lipsește în altitudine. Aici se pot vizita mănăstiri cu ar fi Mănăstirea Fântâna de leac, Cocoș,Mănăstirea Sfântul Andrei, Celic-Dere sau Saon.

 

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro