18 apr. 2024 | 13:08

Top 5 plante de apartament care îți aduc noroc și belșug în casă. E bine să le ții aproape mereu

Diverse
Top 5 plante de apartament care îți aduc noroc și belșug în casă. E bine să le ții aproape mereu
Terapia prin horticultură ameliorează stresul

Plantele de apartament prezintă o varietate de beneficii și au fost celebrate de secole, iar terapia prin horticultură ameliorează stresul și crește starea de bine, în timp ce studiile demonstrează că unele plante pot purifica aerul din casă. În acest context am decis să stabilim un top 5 plante de apartament care îți aduc noroc și belșug în casă, și care e bine să le ții aproape mereu.

Terapia prin horticultură ameliorează stresul

Problemele legate de stres au reprezentat întotdeauna un obiectiv major al cercetării medicale și psihologice. Există mulți factori care induc stresul, inclusiv o amenințare reală sau percepută la adresa unui organism, care este denumită „factor de stres„.

Astfel că, în multitudinea de terapii, a apărut și terapia horticolă, acceptată din ce în ce mai mult ca tratament non-farmacologic de reducere a stresului. Studiile anterioare au demonstrat efectele sale terapeutice, efectul variind în funcție de populații, medii și intervenții ale terapiei horticole.

Pe lângă beneficiile pentru sănătate și bunăstare, se crede că unele plante sunt norocoase, sunt un dar de prosperitate și bogăție, iar diferite plantele de interior aduc dragostea în viața ta.

Top 5 plante de apartament care îți aduc noroc și belșug în casă

Fie că sunteți în căutarea unui cadou de casă nouă sau doriți noroc pentru preaprobarea și căutarea unei case, aceste plante norocoase vor arăta și se vor simți foarte bine.

1. Arbori de citrice

Pomii de citrice sunt parfumați, frumoși și oferă fructe delicioase de care se poate bucura familia dumneavoastră. Toate varietățile de citrice sunt considerate plante de apartament norocoase, mai ales că multe fructe de citrice sunt rotunde și aurii, semănând cu monedele pentru bogăție.

Citricele sunt cadouri populare pentru a sărbători Festivalul chinezesc al primăverii. Cu cât pomul tău are mai multe fructe, cu atât este mai norocos. Acești copaci necesită îngrijire specializată, așa că cercetează mai întâi nevoile sale de îngrijire pentru a decide dacă este potrivit pentru tine.

2. Ficusul Ginseng

Ficusul ginseng este un tip de smochin din Asia de Sud-Est și o opțiune populară pentru bonsai despre care se spune că atrage energiile negative și îți aduce ghinion. Rădăcinile groase cresc deasupra solului cu frunze de culoare verde închis, de formă ovală deasupra, ceea ce îi conferă copacului un aspect unic și ușor de identificat.

Plantele de ginseng ficus sunt ușor de îngrijit și sunt excelente pentru cei care nu au degete prea verzi. Sunt considerate aducătoare de noroc în feng shui și sunt una dintre plantele dovedite de NASA că purifică aerul.

3. Copacul cu bani

Nu este o surpriză faptul că se spune că un copac al banilor aduce noroc financiar. Această plantă face parte din categoria de plante de interior care aduc dragostea în viața ta, noroc, și este deosebit de eficientă atunci când este plasată în „colțul bogăției” din casa ta, care este de obicei colțul de sud-est al casei în feng shui.

Spațiile de bogăție, cum ar fi biroul tău, pot aduce, de asemenea, noroc. Acest copac tropical este ușor de cultivat în interior și vă poate ajuta să câștigați mai mulți bani acasă.

4. Bonsai Peepal

Bonsaiul de peepal este sacru în hinduism și budism, deoarece se spune că Guatama Buddha a ajuns la iluminare sub un copac peepal. Sunt sărbătoriți ca simboluri ale norocului, fericirii și vieții lungi.

Acești smochini pot crește înalți și au rădăcini aeriene, deși cresc la fel de bine și în ghiveci și sunt buni pentru bonsai. Bonsaii Peepal au unele ciudățenii de îngrijire, așa că aflați cerințele de bază înainte de a cumpăra, dar sunt considerați a fi planta care aduce noroc și belșug.

5. Arborele de cauciuc

Plantele de cauciuc sunt o altă alegere bună pentru colțul de bogăție al unei case. Ele reprezintă abundența, fericirea și bogăția.

Acest copac are frunze rotunde, de culoare verde închis, care se pot potrivi cu o varietate de opțiuni de decorare a casei. Planta de apartament este purificatoare naturale de aer și relativ ușor de îngrijit, deși frunzele lor pot provoca iritații atunci când sunt atinse cu pielea goală.

Concluzie

Plantele aducătoare de noroc vă pot stimula decorul și pot aduce energie pozitivă acasă. Se crede că plantele aducătoare de noroc au mai multe beneficii, de la construirea bogăției până la emiterea unor mirosuri liniștitoare.

Cheia pentru o prosperitate maximă este să știi ce plantă ai, unde este cea mai norocoasă în casa ta și cum să o îngrijești corespunzător. Alege planta potrivită pentru prima ta casă și bucură-te de casa ta fericită, sănătoasă și norocoasă.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Elena Udrea, în lacrimi. Ce s-a întâmplat cu micuța Eva
Capital.ro
Comuna din România unde se va construi cel mai înalt pod suspendat din Europa
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Se dă SPOR de 100% din SALARIU în ACESTE zile. MII de angajați îl IAU
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro