Top 5 cele mai periculoase animale mici din lume. Să te ferești de ele! VIDEO

Top 5 cele mai periculoase animale mici din lume. Să te ferești de ele! VIDEO
Care sunt top cinci cele mai periculoase animale mici din lume

Dacă ne-am obișnuit să ne imaginăm că doar animalele mari pot fi fioroase și pot ucide, ei bine, vă înșelați. Există animale de de doar câțiva centimetri care pot să omoare pe loc pe oricare. Dar ce spunem noi de centimetri, ci chiar de milimetri! Dar mai bine să consultați topul nostru și să vă convingeți că ele sunt top cele mai periculoase animale mici din lume!

Top 5 cele mai periculoase animale mici din lume

Locul5. Melcii conici

2-22 cm

Imaginează-ți că ai ajuns undeva pe țărmul apelor calde din Caraibe, Hawaii sau Indonesia, și aduni scoici pe o plajă unde lui Covid-19 i-a fost refuzată viza. Te poți întoarce acasă cu un suvenir unicat și la mare căutare pentru cei pasionați: cochilia de marmură a Melcilor Conici. Dar nu te lăsa impresionat de aparența lor inofensivă! Dacă superi sau sperii melcul conic, poți suferi o moarte așa de rapidă că nici nu o să îți dai seama. Este un prădător obișnuit să penetreze carnea aspră a peștilor și venimul pe care ți-l injectează are proprietăți analgezice. Un microlitru din toxina produsă de melcul conic poate ucide 10 persoane. Otrava sa oprește comunicarea între celulele nervoase și provoacă paralizie în câteva clipe. Poate de asta își merită numele de melc țigară, pentru că mai ai la dispoziție suficient timp să fumezi una înainte să mori. Și când te gândești că dacă iei Coronavirus aflii abia peste câteva zile bune!

Locul4. Scorpionul Roșu Indian

5 cm

Regula spune că, în natură, Roșu vine de la Pericol, iar Scropionul Roșu Indian nu face excepție. Deși scorpionii nu sunt agresivi, te vor înțepa dacă se simt amenințați, cu un record de ucidere de 8-40% din victime. Deși sunt periculoși pentru oameni, reputația lor printre celelalte specii de scorpioni este cu totul alta. Împerecherea se produce doar după un ritual foarte complex de curtare. Masculul îi cuprinde cleștii femelei, apoi dansează împreună până când găsește un loc potrivit pentru a își depunde spermatoforul. Femela este ghidată către acesta și îl poate accepta sau nu. Se pare că Scorpionul Roșu nu înseamnă doar pericol de moarte pentru prădători, ci și pericol de a fi mai seducător decât majoritatea altor arahnide!

Locul3. Metasepia pfefferi (cuttlefish flamboyant) – sepia

6 –  8 cm

Traiește în oceanul Pacific, iar cel mai mic exemplar are doar 5 cm. Este un adevărat maestru al deghizării și își poate schimba culoarea și textura pielii în funcție de nevoile și dorințele sale. Are un aspect extravagant și poate părea cu ușurintă eroul unui desen animat amuzant, dar figura sanu este nimic altceva decât o diversiune! În spatele masculului costumat parcă de carnaval este o creatură periculoasă: otrava lor poate provoca greață, probleme de respirație, insuficiență cardiacăși chiar moarte. În doar câteva minute, oxigenul nu mai poate ajunge la creier. Poate ar fi mai bine să păstrezi un peștisor auriuîn acvariul din sufragerie?

Locul2. Meduza Irukandji

0,8-2 cm

Meduza din imagine are aproape dimensiunea unei unghii umane și este practic invizibilă. Este una din creaturile cele mai mortale ale oceanelor. Dacă unele meduze au înțepături relativ inconveniente, această meduză poate produce un set întreg de boli ce îi poartă numele: sindromul Irukandji. Poate cauza stop cardia. Ceea ce le face și mai periculoase este că sunt cele mai mici meduze din lume, având doar 0,8 cm in lungime. Sunt aproape imposibil de văzutde victimele lor. Poți fi înțepat fără ca măcar să îți dai seama, ceea ce face ca tratamentul să fie și mai greu de accesat în timp util.

MENȚIUNI ONORABILE: musca tsetse, melcii de apă dulce, broasca săgeată otrăvitoare

Locul1. Țânțarii

2-6 mm

Pe lângă locul 1 al acestui top, țânțarii merită o mențune onorabilă și în Top 6 Cele Mai Enervante Animale din Lume. Sunt cele mai periculoase animale mici de pe Terra, deoarece sunt purtători multor boli mortale, precum malaria, febra galbena, boala Zika, Febra West Nile. Motivul pentru care sunt așa eficienți în a decima populația umană este faptul că se pot adapta ușor la medii noi, dar și pentru că e atât de greu să le eviți înțepăturile! Nu sunt doar cele mai mici animale care te pot omorî, ci și animalul cu cea mai mare probabilitate să o facă. Țânțarii fac asta bând sângele infestat de viruși ai gazdei, iar apoi imprăștiind patogenii atunci cand trec mai departe la urmatoarea lor victima. Bolile transmise de țânțari ucid aproximativ 2,7 milioane de oameni anual. Și asta doar în zilele noastre!

Asta a fost lista noastră. Tu care crezi că este cel mai periculos animal mic din lume? Lasă-ne-n comentarii răspunsul tău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI