Specialiștii au indicat 5 alimente pe care trebuie să le consume oricine pe cât de des posibil. Care sunt acestea și cum ai putea să le introduci foarte ușor în meniul tău de zi cu zi? E foarte simplu!
Alimentația e una din cele mai importante atunci când vorbim de sănătate. Desigur că alături de ea se află hidratarea, odihna și sportul zilnic. Toate acestea ajută organismul să-ți ofere energie și sprijin pe parcursul unei zile întregi.
Sunt puține studii care dovedesc legătura dintre alimente și fertilitate în cazul femeilor, dar unii dintre nutriționiști au găsit o legătură foarte strânsă între grupele alimentare și sănătatea intimă. Sunt câteva alimente care sunt indicate a fi consumate pentru o mai bună funcționare a sistemului reproducător la femei.
Merișoare – sunt bogate în antioxidanți care te ajută să combați radicalii liberi și infecțiile de la sistemul urinar sau reproducător. Pot fi consumate simple sau în prăjituri ori biscuiți integrali.
Semințe și nuci – sunt cunoscute pentru conținutul mare de Omega 3, minerale și alte substanțe nutritive. Sunt pe placul multora și e extrem de simplu să le introduci în preparate sărate și dulci.
Iaurtul grecesc – iaurtul și toate produsele lactate au un aport important de calciu, astfel că o porție consistentă zi de zi te va ajuta să îți menții sănătatea sistemului reproducător și a sarcinii. E ușor de amestecat cu alte fructe proaspete sau mâncat ca atare ori cu diferite alte combinații.
Cartofi dulci – au un conținut mare de vitamia A, care e foarte recomandată femeilor în special în perioada fertilă. Deficența de vitamina A a fost corelată cu infertilitate la femeile aflate la vârsta reproducerii.
Alimente dăunătoare
-dulciuri;
-alcool;
-anumite alimente precum cartoful sau porumbul;
-fructele cu conţinut mare de zahăr;
-cereale care conţin gluten;
-alimente procesate, cum ar fi margarina, de pildă;
-siropuri, miere;
-băuturi acidulate etc.
„În cazul unei diete mixte (alimente complete) cu aproximativ 25% din alimente de origine animală (pește, carne, ouă, produse lactate), furnizarea tuturor nutrienților este mai ușoară, dar este posibilă și fără carne și pește (vegetarian) sau fără orice produs animal (vegan). Veganii au totuși nevoie de suplimente de vitamina B12, iar proporția de leguminoase din alimentație trebuie crescută semnificativ (până la aproximativ 30%). Leguminoasele sunt cei mai buni furnizori de proteine din dieta vegetală și sunt foarte sănătoase”, arată medihelp.ro