Top 3 alimente pe care nu ai voie să le mănânci dimineața. Sunt absolut interzise

Top 3 alimente pe care nu ai voie să le mănânci dimineața. Sunt absolut interzise
Alimente pe care nu trebuie să le mănânci dimineața

Micul dejun e cel mai important, iar ca prima masă a zilei trebuie să conțină toate alimentele care să-ți ofere energie pentru masa mai bogată – prânzul. Care sunt trei alimente pe care nu trebuie să le pui pe masă dimineața și ce rău îți fac încă de la prima oră?

Top 3 alimente pe care să nu le mănânci dimineața

Prima masă a zilei trebuie să își ofere toată energia de care ai nevoie până la cea de-a doua, importantă ca și calitate și cantitate. Micul dejun poate să conțină puține lucruri, dar care să fie în totalitate benefice corpului tău și care să-l hrănească, astfel că e nevoie de o mare grijă vizavi de alimentele pe care le alegi să-ți fie suportul unei jumătăți de zi.

Nu este neobișnuit ca oamenii să opteze majoritar pentru alimente sărace în nutrienți sau care sunt grele de digerat și te împiedică să ai un ritm bun. Unii oameni aleg să mănânce diverse combinații sărate, în timp ce alții preferă să consume ceva dulce la prima oră.

De ce nu-ți fac bine asemenea alegeri?

Conform specialiștilor, trebuie să te ferești de cărnurile procesate în general, mai cu seamă în situația pe care o discutăm. Tipurile diverse de carne procesate pe care le găsești în supermarket-uri nu sunt deloc benefice, majoritatea fiind bogate în sodiu și grăsimi saturate. Mai mult decât atât, sunt greu de digerat de sistemul digestiv care va fi obosit după o asemenea masă. Îți este sugerat să apelezi la opțiuni precum: pui, ouă sau orice carne slabă.

Iaurtul cu arome artificiale trebuie să dispară! Iaurtul e cel mai des întâlnit în rândul alegerilor prime, e ușor și nu necesită timp de preparare. Până la urmă, e un produs din lapte, sănătos și hrănitor, dar cel natural. În schimb, alegerea plină de E-uri, zahăr și arome artificiale nu te ajută deloc. Este recomandat să citești eticheta și să te convingi singur de ce o variantă cu mult mai bună este un iart natural în care să zdrobești câteva fructe proaspete.

Sucurile artificiale sau foarte procesate nu au ce să caute într-un stil de viață echilibrat, cu atât mai puțin la micul dejun. Majoritatea consideră că astfel de băuturi sunt normale să-și facă apariția în acest context, din cauza unei obișnuințe din copilărie, dar nu e deloc sănătos. Acestea sunt bogate în zahăr, care te încetinește la scurtă vreme după ce te-ai trezit. Dacă vrei o băutură potrvită, e ușor să-ți prepari singur un suc proaspăt sau un smoothie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI