În cazul în care sperai să treacă o săptămână fără câteva cuvinte de duh și amenințări acide din partea Ministrului Justiției, te-ai înșelat amarnic. Tudorel Toader a mai vărsat un pic de venin pe Facebook la adresa lui Augustin Lazăr, în speranța că va reuși să-l demită.
Tudorel Toader duce războaie pe foarte multe fronturi în ultima perioadă. Pe lângă un conflict deschis cu Liviu Dragnea, pentru că nu a vrut să înainteze proiectul legii pentru amnistie și grațiere, se pare că a pierdut și suportul partidului care l-a propus pentru funcția de la Justiție. Cele mai recente speculații pe marginea acestui subiect au apărut la finele săptămânii trecute și sunt derivate dintr-o înțelegere făcută între Dragnea și Tăriceanu, în spatele ușilor închise.
După ce a fost criticat intens pentru amendamentele la legea justiției pe care le-a trecut săptămâna trecută de Camera Deputaților, Tudorel Toader face valuri în acest început de săptămână printr-o postare pe Facebook. Textul integral al postării poate fi analizat mai jos și îl vizează pe Augustin Lazăr.
În contextul în care președintele a refuzat public să-l demită pe Procurorul General al României, Toader este de părere că problema a constat în numărul argumentelor. Pornind de la această premisă, a menționat că va prezenta în următoarele zile mai multe dovezi conform cărora August Lazăr și-a obținut poziția de procuror într-o manieră inadecvată.
„Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general. Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare ” nu este oportuna politic/ nu este oportuna” spre deosebire de cererea de revocare ” este inadecvata” !!!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook. Dacă nu înțelegi foarte bine ce a vrut să spună, este important de reținut că vinovată este exprimarea sa alambicată.
„Mâine voi prezența procedura și graficul de numire a celui care ocupă postul de procuror general. Mâine voi face public și conținutul dosarului de candidatură. Pentru a observa eventualele neconcordanțe, preferabil ar fi să cunoaștem și conținutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat și semnat decretul de învestitură”, a mai afirmat Toader.