Tăriceanu l-a trădat pe Toader: Ce a primit în schimb de la Dragnea

Tăriceanu l-a trădat pe Toader: Ce a primit în schimb de la Dragnea

În teorie, Tudorel Toader este un ministru ALDE, care a ocupat postul cu ajutorul susținerii lui Tăriceanu. Se pare însă că își va pierde funcția din cauza faptului că l-a supărat pe Dragnea.

Din momentul în care a refuzat să aducă în parlament ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere, Tudorel Toader a ajuns pe lista neagră a lui Liviu Dragnea. Din acel moment, era doar o chestiune de timp până să fie mazilit. Inevitabilul s-a produs după ce Tăriceanu i-a cumpărat bunăvoința lui Tăriceanu cu câteva gesturi foarte generoase.

Mai multe surse au confirmat pentru Hotnews că zilele lui Toader în scaunul de ministru al justiției sunt numărate. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în cea mai recentă întâlnire a coaliției PSD-ALDE, pe lângă amendamente la legea off shore menite să împace ”și capra și varza”.

În contextul respectiv, Dragnea s-a arătat foarte iritat de prestația din ultima perioadă a lui Tudorel Toader și nu a ajutat nici OUG-ul publicat în monitorul oficial în urmă cu aproximativ o săptămână. În acel caz particular, Dragnea nu a fost mulțumit de varianta OUG-ului elaborată de Tudorel Toader pe motiv că ”nu s-ar fi clarificat situația procurorilor care au efectuat abuzuri”. Pentru prima oară în acest conflict, Tăriceanu a făcut un pas în spate, renunțând la susținerea lui Toader. În mod previzibil, gestul președintelui Senatului nu a fost gratuit.

”Tăriceanu nu vrea să se mai implice în conflictul Dragnea-Toader și îl lasă pe liderul PSD să gestioneze situația de la ministerul Justiției”, au explicat sursele citate de Hotnews. În schimb ALDE, prin intermediul secretarului general Daniel Chițoiu ar fi negociat și obținut susținerea proiectelor legislative dar și a intereselor de grup. Printre cele negociate se numără mai multe proiecte de lege, păstrarea lui Teodor Meleșcanu la ministerul de Externe, numirea unor noi secretari de stat, adoptarea unor amendamente la legea off shore.

Din acest moment, tinde să fie doar o chestiune de câteva zile până când îi va fi retras suportul politic lui Tudorel Toader și va fi nevoit să-și dea demisia.

Urmăriți Playtech.ro și pe