Titi Aur, despre pedepsele date şoferilor prinşi drogaţi la volan: „Ineficiente”. Pe de altă parte, ce spun psihologii despre gestul lui Dorian Popa. Cunoscutul cântăreț și vlogger a fost oprit în trafic la un control de rutină al Poliției Rutiere, sâmbătă, 28 octombrie, și a fost găsit drogat.
Dorian Popa a comis-o grav, sâmbătă, 28 octombrie. A fost oprit de Poliția Rutieră în localitatea în care locuiește, Domnești, și a fost găsit drogat, fiind îmbrăcat doar în lenjerie intimă.
Cunoscutul vlogger a rămas pieton, iar polițiștii l-au condus la spital pentru preluarea probelor biologice. Psihologii se declară mulțumiți că poliția Rutieră își face treaba, dar se întreabă cum o să își facă treburile de aici înainte Dorian Popa. Va fi vloggerul văzut cu alți ochi de către cei care îl apreciază?
„Mă bucur mult că indiferent de popularitatea sau etnia unei persoane, de cultura sau subcultura unui individ, de puterea financiară sau modestie, poliția își face treaba corect. Îl apreciez mult pe Dorian Popa, pentru puterea cu care a reușit să-l reinventeze pe actorul de seriale, firav și distribuit mereu în roluri modeste. Astăzi dl Popa reprezintă imaginea mai multor afaceri. Mă întreb de două ori dacă mai cumpăr shaorma de la el? Da! Dar să cumpăr o casă de la el?
Citește și: Cât a câștigat Dorian Popa din Youtube în 2023
Sunt consumatorii de marijuana ușor de păcălit? Da! Și puternic influențați? Categoric da! Mai pot avea încredere în Dorian Popa după ce a fost prins drogat la volan? Eu nu! Este alegerea mea. Mă bucur mult că polițiști nu au fost cumpărați. În acest fel se face lumină în minunata lumea a show-ului”, a spus Radu Leca, psiholog, pentru Playtech.ro.
Ce ne-a spus Titi Aur, fost pilot de raliuri și expert în condus preventiv, despre cazul lui Dorian Popa, prins drogat la volan, dar și despre situația de pe șoselele din România, comparabilă cu o junglă.
”Acest lucru poate fi combătut, diminuat, însă nu poate fi în anulat, căci sunt astfel de cazuri în toată lumea, prin două metode: prin educație, transmis mesajul cât mai clar, cât mai bine, coerciție eficientă, adică suspendări, anulări de permis, confiscări de mașini, etc, dar asta înseamnă că sistemul, conducerea și guvernul să fie interesate de acest aspect, din punctul meu de vedere este lăsat de izbeliște, sunt pedepse relativ mici, ineficiente, sistem de educație nu există în această zonă.
Pot spune că societatea noastră nu înțelege a avea o problemă cu accidentele, nu am învățat nimic din toate nenorocirile de pe șosele. Politicienii consideră că avem o problemă cu războaiele, cu scumpirile, sunt și astea, da, dar dacă poporul nu strigă, nu se iau măsuri coerente. Ce măsuri sunt în străinătate, să ne uităm la ei! Educație, prezentări în școli, cu exemple, apoi la școala de șoferi, să știe omul la ce se expune când se urcă băut sau drogat la volan.
Pedepse? Te-am prins la volan băut, ți-am anulat permisul, iar dacă ai mai făcut și un accident mortal, ți-am confiscat mașina pentru că mașina devine o armă, când șoferul se urcă drogat sau băut la volan. În alte țări sunt măsuri, nu trebuie decât să-i copiem. Până atunci, asistăm la tot felul de cazuri grave.
Ministerul Transportului, care gestionează siguranța rutieră, nu face nimic, acolo sunt niște funcționari care nu fac nimic, guvernele nu au găsit în această zonă că am avea o problemă, suntem pe primele locuri, ca sânge pe șosea, următoarea după noi este Bulgaria, dar cam la jumătate din cazuri.
Citește și: Ce trebuie să facă fiecare șofer din 6 în 6 secunde atunci când se află la volan
Se fac adunări la Parlament, la Guvern, unde însă se vin cu statistici cosmetizate, din pix, găsite variante să dea mai bine. În practică, pe șosele, suntem în cel mai periculos loc din Europa, ca într-o junglă. Nu e de mirare că influencerii, precum e și Dorian Popa, își permit să facă astfel de lucruri, pentru că au văzut că nu contează”, ne-a spus Titi Aur.