The Sun, două povești savuroase cu Regina Elisabeta a II-a. Momentul emoționant când i-a dat Cupa Mondială lui Bobby Moore și cum „a sărit” cu parașuta, alături de James Bond, la JO 2012

The Sun, două povești savuroase cu Regina Elisabeta a II-a. Momentul emoționant când i-a dat Cupa Mondială lui Bobby Moore și cum „a sărit” cu parașuta, alături de James Bond, la JO 2012

Regina Elisabeta a II-a a fost foarte pasionată de sport. Îi plăcea foarte tare echitația, dar jurnaliștii englezi au aflat că ținea, în mare secret, cu echipa de fotbal West Ham United. În orice caz își dorea foarte tare să participe la meciuri de fotbal, dar și la alte evenimente sportive. „The Sun” a trecut în revistă câteva momente și le-a ilustrat cu imagini sugestive.

Regina Elisabeta a II-a și momentul în care i-a înmânat Cupa Mondială lui Bobby Moore

Marea Britanie își plânge Regina! Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 96 de ani și a lăsat în urmă multe povești extraordinare. „The Sun” a răsfoit prin arhive și a descoperit câteva momente în care Regina a participat la evenimente sportive. Îi plăcea foarte tare echitația, dar era des prezentă la meciuri de fotbal sau turnee de tenis. Și se spune că se uita la partidele lui West Ham United.

Jurnaliștii englezi au amintit că Elisabeta a II-a a Marii Britanii a oferit trofeul FA Cup, la celebra finală dintre Nottingham Forest și Luton Town, 2-1, din 1959, a dat startul Campionatul Mondial din 1996, găzduit de Anglia, dar i-a și oferit lui Jurgen Klinsmann titlul de campion european.

Nu au uitat de ceea ce ei au numit „una dintre cele mai frumoase imagini din istoria sportului englez”. A fost în tribune, alături de aproape o sută de mii de spectatori, în anul 1966 când naționala Albionului a câștigat singura Cupă Mondială din istorie, după o finală în care a învins Germania Federală cu 4-2.

Geoff Hurst a fost eroul partidei de 120 de minute, după ce a marcat trei goluri. Nu a uitat niciodată momentul în care Elisabeta a II-a i-a oferit trofeul lui Bobby Moore.

„Bobby a observat că Regina purta mănuși și a fost prevăzător ca să nu i le murdărească. Și-a șters mâinile înainte de a ridica trofeul” și-a amintit Hurst.

Regina „a sărit” cu parașuta din elicopter la Jocurilor Olimpice de la Londra din anul 2012. James Bond i-a fost alături

Elisabeta a II-a avea un simt dezvoltat al umorului. Nu a făcut deloc mofturi când i s-a propus un mic spectacol la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din anul 2012 găzduite de Londra. Regina a acceptat „să sară” din elicopter cu parașuta, alături de celebrul spion James Bond, interpretat de actorul Daniel Craig. Sigur că totul a fost o regie dintr-un film de satiră, iar Regina a fost filmată câteva clipe mai târziu în tribunele arenei, alături de Ducele de Edinburgh. Lângă ea s-a aflat tot timpul celebrul agent 007.

Marea Britanie este în doliu zece zile în amintirea Reginei. The Sun a avut un mesaj simplu și emoționant. „Mama unei națiuni. O lumină s-a stins din viețile noastre” (FOTO AICI).

Sursa Foto: The Sun

Urmăriți Playtech.ro și pe