Testul simplu cu cercuri la care mulți români greșesc. Câte sunt, de fapt, în imagine? Mintea ne poate juca feste câteodată, astfel că nu putem face diferența dintre o iluzie optică și realitate. Astfel de situații pot spune foarte multe despre o persoană, despre nivelul ei de inteligență. Privește cu atenție imaginea, numără cercurile și află dacă ai răspuns corect sau nu.
Testele IQ pot fi foarte distractive și ne pot fi de folos în viața de zi cu zi. Astfel, dacă te afli cu prietenii și vreți să vedeți ce perspectivă are fiecare, trebuie doar să priviți imaginea respectivă și să spuneți fiecare câte cercuri ați numărat. Testul este un joc interactiv, însă va crea și multe controverse, astfel că poți afla și care este nivelul fiecăruia de inteligență.
Tot ce trebuie să faceți este să priviți imaginea din galeria articolului și să spuneți câte cercuri vedeți. Trebuie privit cu atenție, căci sunt șanse mari să pici în capcană.
Acest test IQ a fost inventat de psihologul german Wilhelm Stern. El a oferit și răspunsul corect al acestui joc interactiv de inteligență. În acest fel, privind cu atenție fotografia, se poate observa că există doar două cercuri. Este vorba despre cel roșu și despre cel gri.
Chiar dacă apar și alte forme geometrice în desenul din imagine, acelea nu sunt cercuri. Privind foarte atent, se va putea observa cum fiecare dintre ele este ușor turtit. În acest caz, nu mai este vorba despre cercuri, ci despre elipse.
Pe de altă parte, cel mai deştept om care a trăit vreodată avea un IQ aproape dublu decât Albert Einstein, însă a sfârșit singur şi sărac.
Dacă se ia în considerare ca instrument de măsurare a inteligenţei doar IQ-ul, pe Pământ a existat o singură persoană pentru care cuvântul geniu nu este suficient. Acesta este americanul William Sidis, care a trăit între anii 1898-1944 și a avut un IQ estimat la 250-300.
Cei mai inteligenți oameni din lume, potrivit IQ-ului, sunt scriitorul german Goethe (210), inventatorul Nikola Tesla (195), chimista Marie Curie (180-200), şahistul Garry Kasparov (190), filosoful francez Voltaire (190-200), omul de știință, cel care a descoperit teoria relativității, Albert Einstein (160). Peste toți aceștia se situează William Sidis, care a fpst admis la Harvard la doar 9 ani, vorbea 27 de limbi străine și, în plus, își inventase propriul limbaj.
Cu toate astea, nu s-a putut adapta vieții, a avut probleme cu legea, a fost arestat, a avut o cădere nervoasă, ultimii ani din viață lucrând ca simplu funcţionar public.