Cum poți să îți testezi mintea foarte simplu? Mulți oameni trebuie să facă aceste teste care par foarte simple la prima vedere pentru a-și cunoaște logica și nu numai. Câte pătrate sunt în imaginea aceasta? Este un exercițiu foarte bun pentru dezvoltarea micuților. Următorul test IQ pune la încercare și cele mai strălucite genii. Acesta conține o singură întrebare. Care este răspunsul corect?
IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezintă măsura inteligenței umane exprimate printr-un numărul rezultat în urma susținerii unui test standardizat. Acesta este raportat și la vârsta cronologică.
Majoritatea oamenilor se situează în jurul valorii de 100, având astfel o inteligență peste medie. Valoarea de peste 120 este inteligență superioară, iar de la 130 în sus vorbim deja de o minte luminată. Câțiva oameni nu au reușit să numere corect pătratele, subestimând provocarea.
Este greu să estimezi cu exactitate IQ-ul unei persoane care a trăit cu sute de ani în urmă. Cu toate astea, specialiștii au stabilit coeficientul unor personalități uriașe din istorie care au marcat omenirea.
Pentru calcul au fost folosite: cartea din 1926 a autoarei Catherine Cox – “Early Mental Traits of 300 Geniuses” și “Book of Genius” din 1994 a lui Tony Buzan.
Este greu să estimezi cu exactitate IQ-ul unei persoane care a trăit cu sute de ani în urmă. Cu toate astea, specialiștii au stabilit coeficientul unor personalități uriașe din istorie care au marcat omenirea.
Pentru calcul au fost folosite: cartea din 1926 a autoarei Catherine Cox – “Early Mental Traits of 300 Geniuses” și “Book of Genius” din 1994 a lui Tony Buzan,
1. Johann Goethe este cel mai deștept om din istorie cu un IQ cuprins între 210-225. Acesta a creat prima teorie a evoluției, a pus bazele chimiei și a fost un geniu literal.
2. Recunoscutul fizician şi creatorul teoriei relativităţii Albert Einstein este al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ între 160-225.
3. Pe locul trei se clasează Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician, care a realizat portretul Mona Lisei şi şi-a imaginat elicoptere înainte ca acestea să fie inventate.
4. Issac Nwton se clasează pe locul patru. Celebrul fizician şi matematician englez care a formulat teoria gravitaţiei şi legea mişcării corpurilor avea IQ-ul între 190-200.
5. James Maxwell avea un IQ între 190 şi 205, acesta este un recunoscut fizician predecesor al teoriilor lui Einstein. Acesta a dezvoltat teoria radiaţiilor electromagnetice.
6. Rudolf Clausius a fost un fizician german care a creat a doua lege a termodinamicii. De asemenea, a fost primul care a sugerat că moleculele sunt realizate din atomi. Acesta avea un IQ între 190-205.