Testul optic care îi dă gata şi pe cei mai inteligenţi români. Câte batoane vezi, de fapt, în imagine? 3 sau 4

Unele dintre cele mai populare teste de inteligență din mediul online au devenit, cu siguranță, iluziile optice. Acestea sunt menite să-ți determine IQ-ul, abilitățile de concentrare precum și atenția sporită la detalii. Privește imaginea de mai sus și verifică dacă ai depistat și tu care este soluția corectă.

Descoperă numărul corect de batoane din imagine

Internauții care au acceptat provocarea de a rezolva acest test de IQ au fost nevoiți să privească ilustrația de mai sus și să identifice câte bare există, de fapt, în imagine. Desigur, fotografia poate fi înșelătoare, motiv pentru care doar 5% au știut răspunsul corect.

Rezolvarea acestei iluzii optice îți va dezvălui cât de ridicat este nivelul tău de intelect. Imaginea a fost încărcată pe un canal YouTube, în care utilizatorii au fost întrebați  câți piloni au depistat în respectiva poză.

Iluzia optică de mai sus i-a pus în mare dificultate pe internauți, deoarece unii dintre ei au spus că văd trei bare, în timp ce alții sunt fermi convinși că iluzia optică prezentată ar ascunde patru piloni.

Dacă reușești să rezolvi acest puzzle în mai puțin de 10 secunde, atunci te bucuri de un coeficient de inteligență peste media globală. Cei care nu au reușit să dibuiască testul pot verifica AICI soluția corectă.

Așadar, câte bare vezi în imagine, trei sau patru? Soluția la această iluzie optică uluitoare se bazează în totalitate pe perspectiva ta.

Citește și Testul care îţi spune cât de bine stai cu atenţia. Găseşte iepurele ascuns în doar 5 secunde! Ai reuşit?

Cum se rezolvă corect puzzle-ul

Cu alte cuvinte, dacă privești imaginea de sus, vei putea vedea doar trei bare în imagine. Însă, dacă te concentrezi și vezi ilustrația de jos, vei putea observa că există patru bare prezente în imagine.

În concluzie, ambele variante de răspuns sunt corecte, iar nivelurile noastre de inteligență pot diferi în multe situații. Desigur, specialiștii sunt de părere că este responsabilitatea noastră să aflăm, să îmbrățișăm și să ne implementăm inteligența în viața de zi cu zi.

Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există. Prin urmare, iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează cerebelul nostru. Deci, ați văzut 3 sau 4 bare în această iluzie optică?

Urmăriți Playtech.ro și pe