Teribilele crime din Bascov, dezvăluite pas cu pas de criminal. De cât timp era planificat masacrul și în ce ordine au fost ucise victimele

Teribilele crime din Bascov, dezvăluite pas cu pas de criminal. De cât timp era planificat masacrul și în ce ordine au fost ucise victimele
Criminalul din Bascov, condus la Tribunal de polițiști

Crima din Bascov a îngrozit o țară întreagă, inclusiv pe oamenii legii, care nu-și pot explica cum a reușit o singură persoană să ucidă cinci persoane, într-un interval scurt de timp. În cursul zilei de miercuri, bărbatul care a comis masacrul din Argeș a fost condus la Tribunalul Argeș, acolo unde magistraţii au decis arestarea lui pentru 30 de zile. Principalul suspect le-a povestit oamenilor legii pas cu pas modul extrem de violent în care și-a omorât pe rând cele mai apropiate persoane, respectiv, părinții, cei doi frați și nepoțica, în vârstă de doar cinci anișori.

Descoperirea înfiorătoare a magistraților

Ajuns la Tribunalul Argeș, criminalul le-a povestit anchetatorilor că acesta plănuia teribila crimă de ani zile, acest lucru fiind consemnat inclusiv in jurnalul său. Bărbatul a fost acuzat de omor calificat, faptă pe care procurorii menționează că ar fi comis-o cu premeditare și violență extremă.

În mod suprinzător, criminalul a povestit cu lux de amănunte modul în care și-a ucis victimele, fiind caracterizat de o atitudine demnă de speriat. Mai mult, acuzatul a dat vina pentru boala psihică cu care este diagnosticat pentru crimele comise.

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a menționat printre altele că și-a omorât nepoțica de 5 ani din supărare, deoarece acesta îi făcuse cadou un lănțișor din aur pe care micuța nu îl purta.

Potrivit dezvăluirilor cutremurătoare ale criminalului, prima persoană căreia a dorit să-i ia viața a fost chiar mama sa, care a fost găsită moartă în pat. Următorul pe lista sa de victime a fost tatăl său, pe care l-a atacat pe holul dintre dormitor și baie. Ultima victimă din vila în care locuia inclusiv asasinul a fost fratele său, care a fost găsit fără suflare într-un pat, într-o cameră distinctă.

Motivul pentru care cumnatul bărbatului a scăpat cu viață

Potrivit declarațiilor făcute de criminal, după ce și-a ucis o parte din familie, acesta și-a pândit cumnatul, care locuia împreuna cu sora acestuia și cu fetița lor de cinci ani. După ce s-a asigurat că acesta a părăsit locuința, criminalul a traversat spre casa surorii sale, acolo unde a ucis-o pe ea și pe copilă, care dormeau în același pat.

Potrivit medicului legist, Dan Manu, loviturile aplicate victimelor au fost de o agresivitate extremă, iar din păcate, acestea nu au avut posibilitatea să riposteze, fiind surprinse în timpul ce dormeau.

„Loviturile au fost de o cruzime foarte mare, au fost extrem de violente și nu au avut posibilitatea, din nefericire, să țipe, să se zbată, pentru că, repet, au fost găsite exact acolo unde dormeau. Au fost găsite și flacoane de spray, putea să folosească acest gen de toxic, care putea să debusoleze, să dezarmeze”, a menționat sursa citată.

În urma identificării unui jurnal al criminalului, în care era notat un plan mai vechi de ucidere al rudelor, acesta a recunoscut că intenția sa de a comite un asemenea masacru a fost una veche, bine gândită.

Momentan, oamenii legii depun toate eforturile pentru a afla ce s-a întâmplat în momentul crimelor și încearcă să descopere dacă bărbatul se afla în deplinătatea facultăților mintale.

„Este greu de spus dacă a existat un mobil, un motiv al acestei crime. Nu putem ști în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne și de a avea reprezentarea faptelor lui.”, a declarat Laurențiu Palaghia, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.