Crimă cumplită într-o casă din Bascov, Argeş. Cum au fost ucise cele cinci persoane. Medic legist: „Este dramatic”

Crimă cumplită într-o casă din Bascov, Argeş. Cum au fost ucise cele cinci persoane. Medic legist: „Este dramatic”
Cinci persoane, din aceeași familie, au fost ucise

Crime înfiorătoare într-o casă din Bascov, Argeş! Atunci când auzim de astfel de situații, ne punem întrebarea „ce s-ar fi întâmplat dacă…”. În cazul de față, conform primelor informații, un bărbat ar fi ucis, cel puțin, cinci persoane. Crima s-a întâmplat în comuna Bascov, din județul Argeș. La ora la care scriem, criminaliștii încă cercetează cauza acestei crime înfiorătoare.

Ce dezvăluie medicul legist despre principalul suspect

UPDATE 2: Medicul șef legist al Serviciului Județean de Medicină Legală Argeș, Dan Manu, a declarat că bărbatul care a comis crimele avea probleme de natură psihică. El se afla în evidența unui medic psihiatru celebru din Pitești, care i-a prescris și tratament principalului suspect.

„S-a folosit ca modalitate de agresiune din partea autorului corpuri contondente, deci mai exact pietre de diferite dimensiuni, și obiecte tăietoare despicătoare. Fiecare victimă este într-un loc diferit, cu excepția mamei și a fetiței. (…) Eu cred că toți cinci au fost surprinși și cred că evenimentele au avut loc spre seară târziu, până spre dimineață. Au fost găsiți în camere, toți erau, și e dramatic. Vă spun că este deosebit și mie îmi este foarte greu să vă vorbesc”, a mai declarat medicul legist, potrivit Antena 3.

Prim-procurorul Laurențiu Palaghia confirmă datele de până acum

UPDATE 1: La câteva ore de la descoperirea celor cinci crime, Laurenți Palaghia, prim-procuror pe lângă Tribunalul Argeș, a făcut și primele declarații, conform Antena 3. În datele prezentate de acesta se confirmă cele cinci crime comise de bărbat, plus faptul că acesta a fost reținut de polițiști:

„Pot să confirm că este vorba de 5 victime, din cadrul aceleași familii. La cest moment, având în vedere că nu există dificultăți pe parte probatorie, având în vedere şi depistarea foarte rapidă a presupusului făptuitor cu care deja s-au purtat discuții pot afirma că, cazul nu implică dificultăți deosebite.

Este greu de spus dacă a existat un motiv al acestor crime. Făptuitorul se cunoaște că era în evidență cu boli psihice. Nu putem ști în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a discerne. Sunt lucruri care se vor stabili în anchetă.”, declară Laurenți Palaghia, conform Antena 3.

„Urmează să fie condus la Parchet pentru declarații”

Așa cum relatam în știrea inițială, suspectul avea să fie găsit extrem de repede de polițiști. La această oră, conform declarațiilor procurorului de caz, suspectul va fi audiat la Parchet, urmând să se dispună încarcerarea sa, petru cel puțin 24 de ore.

„Urmează să fie condus la Parchet pentru declarații. (..) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârșire a faptelor. Este posibil ca faptele să se fi produs încă de astăzi dimineaţă.  Victimele au fost găsite în interiorul a două imobile.

Toate victimele poarta semnele unor agresiuni destul de intense. Este făcut un inventar al unor obiecte găsite la faţa locului. Este prematur să spunem care a fost obiectul crimei.Din ceea ce s-a observat din cercetare există prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanța un anumit plan.

Nu a fost agresiv, nu fugea, nu putea sa explice prea bine nici de ce se afla acolo. Prezenta răni superficiale, se pare ca a încercat sa-si facă rău, dar leziunile nu necesitau îngrijiri medicale, leziunile sunt superficiale”, a mai declarat prim-procurorul de la Parchetul Argeș.

Știre inițială

Crime înfiorătoare într-o casă din Bascov, Argeş. Criminaliștii încă cercetează la locul faptei

Astăzi ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în comuna Bascov, din județul Argeș. Numai că, din nefericire, lucrurile aveau să se schimbe după apelul dat la 112. Cel care dădea apelul făcea descoperirea devastatoare într-una din casele din comună.

Suspiciunea a căzut asupra unuia dintre membrii, cel de-al șaselea, despre care se știe că ar avea probleme de ordin pishic. De altfel, primarul comunei spune că este recunoscut pentru problemele de sănătate pe care acesta le-ar avea.

Cinci persoane, din aceeași familie, au fost ucise

Conform primelor informații, de la fața locului, este vorba de nu mai puțin de cinci persoane ucise.  Toți cei cinci sunt membrii ai aceleiași familii, soția, fiica în vârstă de 5 ani, cei doi socrii și un cumnat. Polițiștii de la criminalistică spun că toți sunt decedați.

Alte date, preluate de la investigatori, spun că bărbatul, suspect de crimă, ar avea 50 de ani și are un handicap mental grav. Polițiștii nu au avut mult de căutat, acesta fiind descoperit chiar în curtea din spatele casei unde au avut loc crimele înfiorătoare.

Alte informații mai spun că ar mai avea o soră, asistent medical la Spitalul Militar și un alt frate, medic pensionar, acesta lucrând în trecut la același spital. Fratele criminalului ar fi un general care se pensionase în urmă cu două luni.

În urma investigațiilor, și prinderii suspectului, polițiștii au trecut la reținerea suspectului, iar la fața locului au ajuns și procurorii, urmând să se stabilească cauzele clare a comiterii celor cinci crime.

Un alt caz care a șocat opinia publică este cel al unui ucrainean. Acesta, conform polițiștilor, și-a ucis mama în casa în care cei doi se refugiaseră cu ceva timp în urmă.

Polițiștii de la IPJ Călărași declarau că, în primă fază suspectul ar fi anunțat vecinii că mama sa decedase, din cauza unei boli grave. După chemarea autorităților, s-a constatat că, de fapt, femeia nu murise din cauza unei boli, ci în urma unor lovituri.