Tehnica de 15 minute pentru a curăța casa. Gospodinele se vor îndrăgosti de ea

Tehnica de 15 minute pentru a curăța casa. Gospodinele se vor îndrăgosti de ea
Tehnica de 15 minute pentru a curăța casa.

Curățenia casei le poate lua mult timp gospodinelor, însă există o metodă prin care curățenia se va reduce la 15 minute. Este o tehnică recomandată de specialiști, creată de Marla Cilley. Tehnica este denumită „Fly Lady” și te ajută să salvezi timp prețios, pe care să-l dedici și altor activități mai… recreative.

Tehnica de 15 minute pentru a curăța casa

Tehnica de 15 minute denumită Fly Lady presupune să te concentrezi pe zone specifice ale casei, considerate zone cheie. Asta te va ajuta să fii mai puțin stresat în a obține ordinea mult dorită.

În această tehnică, trebuie să ții cont de anumite aspecte: să faci patul în fiecare dimineață, să petreci cel puțin două minute identificând punctele dificile din casă, se aruncă cel puțin 27 de recipiente nefolosite sau să le donezi, să cureți toaleta superficial în fiecare dimineață.

Însă cele mai importante puncte ale tehnicii de curățare a casei în 15 minute sunt: păstrarea unei chiuvete curate întotdeauna, să îți cronometrezi toate activitățile, să te concentrezi numai 15 minute ca să faci camera să arate ca nouă, fără alte distrageri, să te încalți în pantofi sport, fapt care te va ajuta la vitalitatea zilei, să urmezi rutinele astfel încât să devină un obicei care să nu te consume toată ziua.

Alte sfaturi pentru curățarea isteață a casei

În bucătărie, ștergerea suprafețelor, spălarea vaselor în fiecare zi vor preveni consumarea timpului. Dacă ești o persoană care tinde să lase vasele să se adune în chiuvetă pentru a evita spălarea lor, încercă acest truc simplu: timp de câteva zile, setează un cronometru înainte de a începe spălatul vaselor și vezi cât timp îți ia. Dacă știi că sarcina va dura doar câteva minute, va fi mai ușor să te convingi tu pe tine să ai grijă să speli vasele imediat ce se murdăresc.

Chiuveta, în special robinetul, poate fi șters de bacterii și particule de alimente cu un detergent universal. Toți ar trebui să curețe robinetul mai des, având în vedere că este ceva pe care îl atingi cu mâinile cu mâinile murdare de carne crudă.

La baie, este important să speli dușul și cada, chiuveta și toaleta. Lasă să acționeze pe aceste suprafețe produse concepute pentru curățare, care vor face muncă pentru tine, dacă le lași. Dar este întotdeauna o idee bună să testezi un produs nou într-un loc discret pentru a te asigura că nu provoacă decolorare.