Secretul pentru curățarea perfectă a parchetului din casă. Soluția minune care trebuie folosită

Secretul pentru curățarea perfectă a parchetului din casă. Soluția minune care trebuie folosită
Soluție naturală pentru curățarea parchetului

Cum să ai o pardoseală impecabilă? Mereu se găsește câte un invitat care nu se descalță și lasă urme pe parchet sau copiii din casă care îl pot păta cu diverse soluții sau obiecte. Ce soluție fantastică trebuie să folosești? Acest truc va deveni obiceiul tău special în zilele de curățenie.

Truc pentru curățenie: cum să ai un parchet perfect în casă?

Parchetul în mod special este greu de întreținut, mai cu seamă dacă vorbim de unul sensibil și din lemn masiv ori cel care este montat de curând. De asemenea, o îngrijire specială are nevoie și cel care este în casă de ani buni care este mai pretențios decât cel laminat.

Ai nevoie de o soluție specială pentru curățarea sa. Un truc simplu te scapă de bătăile de cap și astfel vei observa cum parchetul tău își va recăpăta strălucirea și va rezista mai mult în timp.

Ce ingrediente trebuie să eviți?

Există multe soluții de curățare, miros și luciu pe rafturile supermarket-urile de la noi, dar majoritatea conțin substanțe chimice ce pot cauza iritații lemnului sau sănătății tale. Mai mult decât atât, ele sunt și costisitoare.

Nu trebuie să te gândești că orice soluție naturală îți sare în ajutor pentru că trebuie să știi că este recomandat să eviți oțetul sau sucul de lămâie când vrei să faci curățenie. De asemenea, nu trebuie să iei în calcul nici soluțiile pe bază de bicarbonat de sodiu pentru că praful este abraziv și poate anula strălucirea podelei.

Soluția naturală

Este util să faci o soluție din săpun de Castilia (făcut 100% din ulei de măsline), 1 litru de apă, 5-8 picături de ulei esențial și puțină apă. Mai ai nevoie de un recipient cu pulverizator și o cârpă din microfibră.

Asigură-te că pulverizezi soluția pe o porțiune mică pentru a testa întâi dacă nu-i face rău parchetului, ulterior să pui în zonele unde crezi că este nevoie de un plus de strălucire ori chiar pe toată suprafața.

Specialiștii recomandă să acorzi atenție și modului în care cureți. Mai exact, trebuie să freci cu cârpa specială în sensul nervurilor din lemn pentru a te asigura că îndepărtezi murdăria.

  • Tipuri de parchet

„Exista mai multe tipuri de parchet in functie de procesul de fabricatie si de materialele din care este facut. Diferentele de calitate si de pret intre acestea sunt destul de mari si de aceea trebuie sa stii ce avantaje si dezavantaje are fiecare model, inainte sa te orientezi catre unul anume. Există trei tipuri: parchet din lemn, parchet stratificat, parchet laminat”, arată superghid.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI