Țeapă dată în numele ANAF. Cum sunt păcăliți românii: „Nu trimiteți bani!”

Țeapă dată în numele ANAF. Cum sunt păcăliți românii: „Nu trimiteți bani!”
Țeapă dată în numele ANAF

Țeapă dată în numele ANAF. Cum sunt păcăliți românii. ANAF a atenționat asupra unor noi mesaje false emise în numele instituției, la nici o lună de la precedentele e-mail-uri ale unor infractori cibernetici. ANAF a atenționat asupra unor mesaje false, emise în numele instituției, la sesizarea unor contribuabili.

Țeapă dată în numele ANAF

ANAF a atenționat asupra acestor false mesaje prin care contribuabilii sunt anunțați că trebuie să plătească „impozite către sistemul bugetar din România”. Instituția îi sfătuiește pe deci pe contribuabili să nu deschidă aceste e-mail-uri, iar dacă au fost deschise, să nu acceseze documentele atașate sau link-urile din conținut. De asemenea, ANAF a mai avertizat oamenii să nu trimită bani către aceste conturi menționate.

„Atenţie! Din nou, mesaje false în numele ANAF! La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenţionează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit impozite către sistemul bugetar din România.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!”, a spus Fiscul.

De asemenea, ANAF a spus că a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția.

„Şi, în niciun caz, să nu transmiteţi bani către conturile menţionate! Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat şi pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, serviciul Spaţiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituţia”, a mai subliniat sursa citată.

Altă tentativă de fraudă bancară în numele ANAF

Amintim că în urmă cu o lună, contribuabilii au sesizat că au primit mail-uri cu sigla și datele de contact ale ANAF în care li se cere să descarce un anumit document. Mesajul a fost trimis de hackeri pe mail, în numele ANAF. ANAF a venit cu o reacție în acest sens, explicând că este vorba despre e-mail-uri false în numele ANAF.

„Atenție! Emailuri false în numele ANAF! ANAF atenționează contribuabilii cu privire la emailuri false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt înștiințați că au plăți fiscale restante.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”, a transmis instituția.