Anunțul zilei de la ANAF. Se întâmplă de la 1 iulie: veste majoră pentru sute de mii de români

Anunțul zilei de la ANAF. Se întâmplă de la 1 iulie: veste majoră pentru sute de mii de români
Sesizări penale ANAF pentru zeci de mii de români. Președintele ANAF a făcut un anunț de ultimă oră! Ce riscă aceste persoane.

ANAF vine cu un anunț pe care toți românii trebuie să îl ia la cunoștință. Președintele Agenției Naționale de Administrație Fiscale aduce o veste. Acesta a oferit mai multe detalii despre un control de care vor avea parte cetățenii. Verificările amănunțite au în vizor pentru început aproximativ 125 de persoane. Șeful instituției a susținut că analizele fiscale au fost efectuate și totul este clar.

Veste ANAF: ce se întâmplă de la 1 iulie?

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a oferit detalii în cursul zilei de vineri despre controlul masiv care vizează evaziunea fiscală din România. Verificările încep la 1 iulie și au în vizor pentru început aproximativ 125 de români.

Șeful ANAF susține că analizele fiscale au fost efectuate și totul este clar, iar toate datele sunt în baza de date a instituției. Acesta a mai spus că în primul lot cea mai mare diferență între venitul declarat și cel estimat de instituție este de 22 de milioane de lei, în jur de 4 milioane de euro.

Cea mai mică este în jur de 400.000 de euro. Inspectorii din cadrul instituției vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, cheltuielile lor și achizițiile de bunuri precum: mașini, apartamente sau case.

Lucian Heiuș, președintele ANAF: Acest gen de verificări ale situațiilor fiscale ale persoanelor fizice s-au desfășurat de mai mulți ani.

Eu am spus că începând cu 1 iulie o să intensificăm foarte mult aceste gen de controale, pentru că în urma unei analize de risc făcută pe 4 ani de zile, din 2016 până în 2019 am ajuns la acele cifre, care se regăsesc undeva la 561.000 de români, undeva în jur de 20 de miliarde de euro. (Sursa: digi24.ro)

,,Orice țară face astfel de controale”

Bărbatul a susținut că declarația sa a creat mare suspans și multă dezbatere, dar este benefică pentru instituția pe care o conduce, dar și pentru societatea românească.

De asemenea, cel din urmă a susținut că orice țară face astfel de controale, în SUA realizându-se de peste aproximativ 150 de ani. Lucrurile se întâmplă în felul acesta în Europa de câțiva zeci de ani. El a mai subliniat că poate era mai bine dacă se realizau astfel de verificări mai devreme.

,,Această declarație a mea a creat un mare suspans și multă dezbatere, dar care cred că este benefică pentru ANAF, dar și pentru societatea românească în general.

Orice țară face astfel de controale, americanii poate de 150 de ani. În Europa de cel puțin câteva zeci de ani, se fac aceste verificări. Era poate bine dacă se începeau acest gen de verificări cu mulți ani în urmă”, a mai spus acesta.