Restaurantul Taverna Racilor s-a redeschis publicului. Astfel, Pescobar, patronul locației, a făcut o filmare alături de șeful ANPC: ”Crevetele este fericit”. Este incredibil ce spune reprezentantul instituției de stat despre restaurantul proaspăt redeschis publicului.
Este răsturnare de situație după ce Pescobar a redeschis Taverna Racilor din București și s-a filmat alături de şeful ANPC care laudă locația.
După ce au fost descoperite mai multe nereguli de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului la Taverna Racilor din Herăstrău, în luna septembrie, situaţia este cu totul alta acum, după redeschiderea localului.
Citește și: Cu cine s-a căsătorit Pescobar
Din cauza neregulilor descoperite luna trecută, inspectorii ANPC deciseseră închiderea localului până când vor fi remediate neregulile. Astfel, recent, Pescobar și-a redeschis afacerea din Herăstrău și s-a lăudat pe rețelele sociale că restaurantul lui este din nou plin.
Omul de afaceri a recunoscut că deciza de închiderii restaurantului i-a prins bine într-un final, acum deținând o locație foarte modernă, așa cum mai rar se poate întâlni în România.
”Bună ziua, dragilor, eu, Pescobar, Paul Nicolau, împreună cu Horia Constantinescu, la noua locație Taverna Racilor, pentru un nou început Taverna Racilor. Eu recunosc că dacă nu erau controalele dânșilor (ANPC, n.r.), nu ajungeam eu să am probabil una dintre cele mai performante bucătării, la momentul actual, din România. Comparabil cu bucătării de lanțuri internaționale pentru că ei vin cu alte bugete, cu alte școli, dar spuneți și dumneavoastră că asta e părerea mea, domnule Horia. Spuneți și părerea dumneavoastră, ca instituție”, Paul Nicolau, patronul Taverna Racilor.
În ciuda situațiilor tensionate generate de închiderea restaurantului, acum, șeful ANPC pare că îl susține mai nou pe Paul Nicolau, acesta din urmă arătându-se prieten cu Horia Constantinescu.
”Am spus și mai devreme și văd că și colegii mei confirmă acest lucru, schimbările sunt radicale, am putut evolua de la o cameră de congelare, la una ultra-performantă, zonă de decongelare. Toate lucrurile aici sunt schimbate în bine. Crevetele, acum, ne-a făcut semn din antenuțe că este fericit, își dorește să fie prăjit aici”, spune Horia Constantinescu.
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde,
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat),
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate,
Citește și: De unde provin banii lui Pescobar, de fpat
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie,
– produse alimentare cu data limita de consum depășită,
– utilizarea unei mașini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu era funcțional, ca și spațiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).