Taverna Racilor este unul dintre cele mai cunoscute restaurante din România. Se bucură de un mare succes și adună aici oameni din toate zonele acestei țări și chiar și străini. Sunt și persoane care nu au avut șansa să guste din preparatele lui Pescobar înainte ca locația să fie închisă și se gândesc că prețurile erau unele colosale.
Restaurantul Taverna Racilor era unul dintre cele mai apreciate locuri din Capitală, unde au ajuns o mulțime de vedete. Mulți credeau că era un restaurant de fițe, unde își permiteau să mănânce doar bogații, dar adevărul era altul.
Restaurantul lui Pescobar a fost închis pentru o perioadă de cel puțin 6 luni, după ce au fost găsite mai multe nereguli de către inspectorii de la ANPC. Mulți se întreabă ce prețuri erau la acest local din zona Capitalei.
Pentru unii pot fi tarife mari, însă mulți spuneau că sunt acceptabile, având în vedere că vorbim despre preparate alese. De exemplu, un platou cu fructe de mare la la Taverna Racilor depășea 600 de lei, dar era pentru patru persoane.
Întregul platou cântărea 4 kilograme și costa 627 lei. Pe platou se aflau tentacule calamar 1000g, Raci 1000g, Calamar 1000g, Creveți 1000g, Scoici 1000g, Carne midii 200g, dar și o sticlă de vin, ce se potrivea perfect cu preparatele.
Cel mai scump preparat din meniu era Platoul Paul’s Seafood, de 4500g, care ajungea la prețul de 631 de lei. Era destinat, de asemenea, mai multor persoane și avea o diversitate de fructe de mare: fritto misto fructe de mare 500g, Scoici 500g, Creveți 450g, Homar 400g, Doradă 800g (Binecuvântată de la muntele Athos), Tentacule Calamar 400g, Caracatita 300g, Carne Midii 200g, precum și o sticlă de vin.
Pentru porție de creveți pe pat de cartofi trebuia să scoți din buzunar 61 de lei, în timp ce o porție simplă de creveți ajungea la 57 de lei.
Pe meniu mai găseam și creveți pane în sos srilankez, care costa, per total, 71 de lei. Acestea erau printre cele mai ieftine preparate, dar și unele speciale, pe care nu le găsim la orice alt restaurant.
Restaurantul Taverna Racilor Timişoara a fost și el închis de comisarii ANPC. În urma unor controale, au fost descoperite și la această locație mai multe nereguli, motiv pentru care s-a dispus întreruperea activității.
Conform primelor informații oferite de ANPC, restaurantul din Timișoara are autorizaţie de la ONRC şi DSVSA, dar nu are autorizaţie din partea Primăriei Timişoara.
Printre neregulile descoperite acolo se numără materii prime lipsite de elemente de identificare -caracterizare, precum și alimente în afara date de valabilitate, precum și echipamente necorespunzătoare, neigienizate.