Tatăl lui Cabral în ipostaze tulburătoare. A fost cărat pe brațe până la ambulanță

Tatăl lui Cabral în ipostaze tulburătoare. A fost cărat pe brațe până la ambulanță
Tatăl lui Cabral, ținut pe brațe până la ambulanță

Tatăl lui Cabral a fost cărat pe brațe până la ambulanță pentru că nu se putea ține pe propriile picioare. Ce se întâmplă cu părintele celebrului prezentator de televiziune? Imaginile cu acesta sunt dramatice.

Imagini dramatice cu tatăl lui Cabral: nu s-a mai putut ține pe picioare

Tatăl lui Cabral a fost eliberat condiționat din închisoarea centrală din Congo. Acesta a fost plasat acolo încă de la începutul lunii martie. Starea bărbatului este una critică acum, fiind surprins într-o stare deplorabilă de sănătate și neputând să se țină pe picioare.

Dr. Alexandre Ibacka Dzabana este tatăl biologic al vedetei. Cel din urmă a fost internat de urgență într-un spital din Brazzaville, capitala statului Congo, imediat după ce a fost eliberat pe cauțiune din închisoare. Medicul în vârstă de 77 de ani este cunoscut drept un activist pentru drepturile omului în Congo.

Amintim că acesta a fost arestat înainte de alegerile prezidențiale din martie pe motiv că a ”atentat la siguranța națională”. Mai multe organizații îl consideră pe Ibacka deținut politic. Curtea de Apel din Brazzaville a decis recent eliberarea acestuia, dar și a altor 4 activiști reținuți tot în ultimele luni.

Urmărirea penală merge în acest timp mai departe, dar cu inculpații în stare de libertate. Dosarul lor se află în acest moment la Parchetul Național acolo unde procurorii vor încerca să demonstreze că activitatea lor a pus în pericol sau nu siguranța națională.

Tatăl lui Cabral a fost transportat direct la spital imediat după eliberare. Conform presei din Congo, starea sa de sănătate este una ‘critică’. În fotografiile care circulă în mediul online se poate vedea cum bărbatul nu se poate ține pe picioare și este cărat de câțiva oameni pe brațe până la ambulanță.

„A ajuns în stare critică”

”Aflat într-o situație medicală extrem de gravă de câteva sptămâni, în celula sa, doctorul Alexandre Ibacka Dzabana a ajuns în stare critică. Abia eliberat din arestul preventiv, acesta din urmă a fost internat într-o clinică din Brazzaville”, scrie congomediatime.com.

Tatăl prezentatorului suferă de hipertensiune arterială. Eliberarea lui Ibacka a fost solicitată insistent de câteva ONG-uri din lume, printre care și Amnesty International. Acest detaliu arată că bărbatul nu a avut acces la avocat și nu a putut lua legătura cu familia. Se pare că el a fost ridicat chiar din fața casei sale de polițiști îmbrăcați în civil. La un moment dat a existat în prim-plan și scenariul în care acesta să fi fost răpit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI