Vești crunte despre tatăl lui Cabral, arestat de 3 luni în Congo. Familia lui este disperată EXCLUSIV

Vești crunte despre tatăl lui Cabral, arestat de 3 luni în Congo. Familia lui este disperată EXCLUSIV
Vesti crunte despre tatal lui Cabral, arestat de 3 luni in Congo. Familia lui este disperata

Clipe dificile pentru Cabral. Vedeta de la PRO TV a primit vești înfiorătoare despre tatăl său, care a fost reținut acum trei luni de poliția din Congo. Ce se întâmplă, de fapt, cu familia simpaticului prezentator TV.

De ce a fost arestat tatăl lui Cabral

Are un zâmbet de milioane, este mereu pus pe glume, cu un simț al umorului extrem de bine dezvoltat și foarte optimist. Deși Cabral se poate lăuda că are tot ce-și poate dori de la viață, cu o carieră fulminantă în domeniul televiziunii și o familie perfectă, în spatele zâmbetului său se ascunde o tristețe mare.

Puțini sunt cei care știu faptul că vedeta de la PRO TV trece prin momente grele din cauza tatălui său. Părintele lui Cabral a fost arestat acum 3 luni în Congo, iar frații prezentatorului sunt disperați deoarece nu au reușit să îl vadă sau să afle vești despre acesta.

Familia lui Cabral acuză autoritățile din Congo de abuz de putere, de faptul că ar fi încălcat drepturile omului. Pentru că nu au putut sta cu brațele încrucișate, cumnații Andreei Ibacka au făcut tot posibilul pentru a-și face dreptate. Au trimis nenumărate plângeri la forurile internaționale, ca un strigăt disperat de ajutor pentru a li se permite să-și viziteze tatăl aflat în arest.

Alexandre Ibacka are 77 de ani și suferă de mai multe afecțiuni, însă nu i se acordă dreptul la asistență medicală corespunzătoare. Din acest motiv, nimeni nu știe cu exactitate care este starea de sănătate a tatălui lui Cabral.

De ce a fost arestat, de fapt, tatăl lui Cabral în Congo

Alexandre Ibacka Dzabana a fost reținut de către autoritățile orașului Brazaavile din Republica Congo la începutul lunii martie a acestui an, cu doar 10 zile înainte de alegerile prezidențiale ale statului.

Potrivit celor de la Wowbiz, tatăl vedetei de la PRO TV a fost acuzat de faptul că ar fi încercat „să destabilizeze procesul electoral” din Congo, motiv pentru care autoritățile l-au închis în spatele gratiilor.

Dr. Alex, așa cum i se spune părintelui lui Cabral, este președintele Platformei Congoleze, un ONG ce luptă pentru drepturile omului și o societate democratică.

Arestarea lui Alexandre Ibacka a creat revoltă în rândul organizațiilor civice din toată lumea, care susțin că s-a produs o nedreptate extrem de mare. Pe data de 9 aprilie, tatăl lui Cabral a ajuns în fața unui procuror, care l-a pus oficial sub acuzare pentru atentat la siguranța națională.

Momentan, frații lui Cabral luptă din toate puterile pentru a-și putea vizita tatăl aflat în închisoare, mai ales având în vedere faptul că acesta este în vârstă și suferă de mai multe afecțiuni delicate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI