Tatăl Denisei Răducu încă se luptă în instanță pentru drepturile ei de autor: ”Sunt niște jocuri!”. Ce se întâmplă la mormântul artistei EXCLUSIV

de: Simona Ecovoiu
27 06. 2023

Emilian Răducu se luptă de cinci ani pentru drepturile de autor ale regretatei lui fiice, solista Denisa Răducu Manelista. Procesul pare însă fără sfârșit. Părintele artistei ne-a mai vorbit, în exclusivitate pentru Playtech Știri, și despre emoția trăită la mormântul Denisei, unde adesea găsește flori, lumânări și ursuleți de pluș: ”Nu a fost uitată!”.

Emilian Răducu spune că este disperat

Emilian Răducu și-a pierdut speranța că familia lui va mai primi vreodată banii din difuzarea pieselor fiicei sale, Denisa Răducu, solista care s-a stins din viață pe 23 iulie 2017, la doar 27 de ani.

Vezi și: Ce se întâmplă cu averea lăsată în urmă de Denisa Răducu. Detalii de ultimă oră

Bărbatul îndoliat ne-a vorbit, exclusiv pentru Playtech Știri, despre acest proces costisitor și aparent fără sfârșit cu foștii ei impresari:

”Nu s-a încheiat procesul, ultima dată când ginerele meu a luat legătura cu avocații i-au mai cerut niște documente. Durează de cinci ani acest proces, de atunci ne tot plimbă.

Am plătit bani mulți, peste 5.000 de euro, dar fără niciun rezultat. Mă gândesc că ar putea să ne spună să ne vedem de treburile noastre, căci sunt cheltuieli mari, dar cred că aici sunt și niște jocuri!

Trebuie să mai plătim aia, aia, lucruri de-ale lor. Lumea mă tot întreabă despre acest proces, dar eu ce să le spun? Așteptăm!”, spune Emilian Răducu, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Vezi și: Tatăl Denisei Răducu, amânat prin instanțe. Ce probleme are Emilian: „Încă nu au suficiente dovezi”

Cu cine se luptă în instanță pentru drepturile de autor

Tatăl Denisei ne-a explicat cu cine se luptă în instanță pentru drepturile de autor ale solistei:

”Le-am deschis proces lui Florin Pește și lui Liviu Dovleac, dar ei nu se prezintă intenționat la termene. Sunt rudele noastre, Dovleac e văr cu Denisa.

Pește a vândut 25 de piese cântate de Denisa cu 25.000 de euro. Noi, de când a murit Denisa, nu am luat un leu. Nici eu și nici sora ei. Rudele din partea mamei ei sunt niște oameni lipsiți de suflet”.

Florin Pește, fostul impresar al Denisei, se apără

Florin Pește s-a apărat, însă, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook:

”Cred că e momentul să lămuresc o problemă, pentru că văd mulți oameni care se tăvălesc în chinuri (au început chiar să blesteme) că eu, chipurile, am vândut melodiile Denisei. Păi, dacă am vândut, înseamnă că dețineam drepturile pentru ele, altfel trebuie să fiu acuzat pentru furt, care e mult mai grav. Din 2003 până în 2006 am avut o casă de producție HitStudio, care deținea drepturile pentru 356 de melodii, cu mulți soliști, printre care și 16 melodii (16 nu e egal cu 400) cu Denisa. (Atenție, pe acele melodii cântam și eu și Mr. Juve și Susanu!).

Toate melodiile sunt compuse și orchestrate de mine de Mr. Juve, Susanu, Genove, Adi Mihu și Robert. În 2013 am decis să renunț la muzică și cu această ocazie să cesionez toate drepturile către o altă casă de producție. Denisa și impresarul ei Liviu știau despre tranzacție și nu au avut nimic de obiectat pentru că știau cum stau lucrurile și cine deține drepturile pentru acele piese.

Eu am stat de vorbă cu familia ei și le-am explicat că cel mai bine e să ne întâlnim în instanță și atunci vedem cine are dreptate. Nu să mergem pe la televiziuni să spunem minciuni și să șantajăm emoțional că poate-poate o să cedeze și încasăm și noi ceva. Denisa deține doar drepturi de interpretare, nu drepturi de autor. Drepturile materiale de interpretare sau execuție la o piesă le pot obține de la Credidam, dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe YouTube”.

Vezi și: Fostul iubit al Denisei Răducu a hotărât să îşi schimbe viaţa. Ce se întâmplă cu tânărul la patru ani de la moartea artistei EXCLUSIV

Emilian Răducu spune cine a moștenit averea Denisei Răducu, în valoare de peste 500.000 de euro

Denisa își cumpărase, din banii câștigați din muzică, un apartament de lux, în București, o mașină, iar în comuna natală, Ștefănești, începuse construcția unei vile. După decesul artistei, toate aceste bunurile i-au revenit Adelinei, sora ei mai mare, stabilită în prezent în Spania:

”Apartamentul Denisei a rămas așa cum îl aranjase Denisa, pe gustul ei. Nu se închiriază, nu se înstrăinează. Mai merge sora ei, când vine în țară, mai aerisește, ea se ocupă de acea acasă muncită de fiica mea.

Iar aici, în comună, a rămas căsuța pe care începuse să o înalțe, a mai investit Adelina, ca să o finalizeze, așa i-a îndeplinit marea dorință”, mai spune Emilian Răducu.

Ce se întâmplă acum la mormântul Denisei

Emilian Răducu merge aproape zilnic la cimitirul din comuna Ștefănești, județul Vâlcea, unde se află cavoul Denisei:

”Mai vin oamenii la mormânt, am găsit acolo jucării, urșuleți de pluș, lumânări și flori. Lumea o plânge, nu a fost uitată.

Sunt foarte impresionat de gestul oamenilor, ne mai alină durerea. Când voi muri, aș vrea să fiu înmormântat lângă Denisa mea, nu o voi lăsa singură”.

Vezi și: Obiectul misterios care a apărut la mormântul Denisei Răducu. Povestea lui te înfioară. Este cutremurător

Medicii l-au diagnosticat pe tatăl Denisei cu semipareză

Emilian Răducu s-a confruntat cu mari probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu semipareză. Cu ajutorul medicilor și al tratamentului, el se simte mai bine. Poate lucra și se poate gospodări singur. Are, desigur, și interdicții:

”Cu sănătate sunt mai bine. Medicul spune că este o boală care se tratează în timp, nu e ceva de care să scapi repede, e o chestie de răbdare și de tratament.

Fără supărări, fără băutură. Oricum, eu n-am fost prieten cu paharul nici înainte. La boala asta nu ai voie nici să miroși sticla! Nu merge așa!”, ni s-a mai confesat tatăl Denisei Răducu.

Vezi și: EXCLUSIV Se întâmplă la patru ani după ce Denisa Manelista a murit. Tatăl cântăreței a făcut anunțul