Țările din Europa care introduc restricțiile și certificatele covid-19 pentru turiști. Lista completă

Țările din Europa care introduc restricțiile și certificatele covid-19 pentru turiști. Lista completă
Ghid pentru vacantele in Europa

Tot mai multe țări europene reintroduc restricții sau fac anumite recomandări, după ce numărul de cazuri COVID a crescut alarmant. Unele dintre ele sunt lovite și de caniculă, fiind mai multe atenționări de călătorie în vigoare. Înainte de a pleca în vacanță prin Europa, informează-te din surse sigure, pentru a nu avea probleme în aeroport sau la graniță. Verifică mereu ce anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Iată lista completă a statelor care cer certificate verzi de la turiști.

În ce țări din Europa se introduc restricțiile și certificatele COVID

Unele dintre destinațiile cele mai iubite de români se confruntă cu o explozie a cazurilor de coronavirus. Spitalele sunt din nou pline cu pacienți infectați, ministerele sănătății fiind nevoite să apeleze din nou la restricții, pentru a împiedica răspândirea virusului. Unele țări impun din nou certificate verzi pentru turiști.

Măsuri în Italia

Autoritățile italiene spun că masca FFP2 este obligatorie, dacă intri în țară cu feribotul, trenul sau autocarul. Totuși, nu se cere pentru zborurile înspre sau dinspre Italia. Mai trebuie să știi că nu trebuie să prezinți dovada vaccinării, un test COVID negativ și nici un certificat de recuperare după boală.

Situația în Portugalia

În cazul în care ai ales Portugalia pentru concediu, află că nu trebuie să prezinți dovada vaccinării, un test COVID negativ și nici un certificat de recuperare după boală. Măsura este valabilă și în Madeira sau Porto Santo. Totuși, pentru Insulele Azore, trebui să fii vaccinat (obligatoriu). Mai trebuie să știi că s-au introdus unele restricţii, ca urmare a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, de peste 40 de grade. Turiștii nu au voie să se plimbe prin păduri sau pe drumuri rurale, în timp ce arderea de deşeuri agricole sau folosirea artificiilor este interzisă.

Reguli în Franța

În Franța, situația COVID este diferită. Este obligatoriu certificatul de vaccinare sau vindecare, iar dacă nu te-ai imunizat cu toate dozele, este necesar un test negativ. Totodată, în cazul în care a doua doză a fost administrată cu mai mult de nouă luni în urmă, ai nevoie și de doza 3.

Certificat COVID în Malta

Nu poți intra în Malta fără certificat de vaccinare sau vindecare. Dacă nu ai toate dozele de vaccin, autoritățile își cer un test COVID negativ

Cum se prezintă Spania

Sunt restricţii din cauza incendiilor de vegetaţie. În mai multe zone din țară sunt interzise grătarele sau ai nevoie de autorizaţie de la poliţie pentru ele.
Nu ai nevoie de dovada vaccinării, un test COVID negativ și nici de certificat de recuperare după boală.

Actualizări Grecia

Pentru vacanțele în însorita Grecie nu trebuie să prezinți dovada vaccinării, test COVID negativ sau un certificat de recuperare după boală. De asemenea, nu ai nevoie de formular de localizare. Totuși, purtarea măștii de protecție este obligatorie în spitale și în mijloacele de transport în comun.

Detalii despre Croația

În această țară nu este obligatorie prezentarea certificatului digital COVID sau a testului negativ.