Țara unde vaccinarea cu Johnson&Johnson a fost suspendată. De ce s-a luat această decizie

Țara unde vaccinarea cu Johnson&Johnson a fost suspendată. De ce s-a luat această decizie
Țara unde vaccinarea cu Johnson&Johnson a fost suspendată

Care este țara care oprește temporar vaccinarea cu serul Johnson & Johnson după ce experții au confirmat că decesul unei femei de 20 de ani, din cauza cheagurilor de sânge a avut legătură cu vaccinarea, a anunțat marți ministrul Sănătății al acestei țări, Janez Poklukar. Dar acest caz nu ar fi fost însă primul caz, iar în luna mai a mai murit și soția unui deputat, după ce a primit doza unică.

Țara unde vaccinarea cu Johnson&Johnson a fost suspendată

Țara unde vaccinarea cu serul Johnson& Johnson a fost suspendată este Slovenia. Aici, experții au confirmat într-un raport că tânăra a decedat în urma unei hemoragii cerebrale cauzate de distrugerea autoimună a trombocitelor, o rară complicație, indusă de acest vaccin. Însă acest caz nu ar fi fost primul, întrucât în luna mai soția unui deputat sloven a murit după ce a primit doza unică.

„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a spus ministrul într-o conferință de presă după publicarea rezultatelor.

Vaccinările cu AstraZeneca, care utilizează aceeași tehnologie a „vectorului viral” precum Johnson&Johnson, și, la fel, considerat răspunzător pentru câteva cazuri rare de tromboză din cauza cheagurilor de sânge, vor fi ”foarte probabil” abandonate, a declarat și Bojana Beovic, șeful grupului de specialiști ce consiliază guvernul cu privire la vaccinări.

De asemenea, această țară urmează să introducă de vineri vaccinarea obligatorie în adminstrația publică, fapt care a determinat o creștere a numărului de programări pentru vaccinarea anti-covid.

Numai 47% dintre adulții sloveni au fost vaccinați, fapt care reprezintă o rată de protecție mult mai mică decât media UE de 64%. Miercuri, mii de cetățeni au manifestat iar miercuri pe străzile din Ljubljana împotriva ultimelor restricții impuse de coronavirus.

Despre Slovenia

Slovenia este un stat suveran situat în sudul Europei Centrale, chiar la o răscruce de drumuri culturale și comerciale europene importante. Astfel, Slovenia se învecinează cu Italia spre vest, Austria spre nord, Ungaria spre nord-est, Croația spre sud-est și are o mică ieșire la Marea Adriatică spre sud-vest.

Această țară acoperă 20.273 kilometri pătrați și are o populație de 2,07 milioane de locuitori. Slovenia este unul dintre statele succesoare ale fostei Iugoslavii. Este republică parlamentară, membră a Națiunilor Unite, a Uniunii Europene și a NATO, iar Capitala și cel mai mare oraș este Ljubljana. Bilanțul în ce privește coronavirusul în Slovenia este 423,162 de cazuri, 5,240 de decese, iar vindecări sunt până la această dată 382,803.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI