Marcel Ciolacu, anunț categoric pentru români privind vaccinarea obligatorie anti-Covid-19: „Când am spus ceva și am încălcat acel lucru?”

Marcel Ciolacu, anunț categoric pentru români privind vaccinarea obligatorie anti-Covid-19: „Când am spus ceva și am încălcat acel lucru?”
Marcel Ciolacu, lider PSD Sursă foto: Inquam Photo/Sabin Cîrstoveanu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a vorbit despre impunerea vaccinării anti-Covid-19 în România, în contextul crizei sanitare existente în țara noastră, dar și a pericolului reprezentat de tulpina Omicron. Politicianul a dezvăluit, de asemenea, că s-a vaccinat cu trei doze, iar rezultatele sunt foarte bune.

„Mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi”

Marcel Ciolacu a dat asigurări cu privire la faptul că el personal nu va impune vaccinarea obligatorie în România. Dezvăluirile făcute de politician au venit în contextul în care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îmbrățișat ideea vaccinării obligatorie în Europa. Potrivit liderului PSD, acesta nu vrea să reproducă obligativitatea și supunerea trăite în perioada comunistă, astfel că fiecare cetățean are dreptul să aleagă singur ce este mai bine pentru el.

„Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie. Eu personal. Urmăriţi aşa, în activitatea mea politică, când am spus ceva şi am încălcat acel lucru. Preşedinta Comisiei (Ursula von der Leyen – n.r.) are dreptul la o opinie. Eu am trăit sub comunism, când toate lucrurile se impuneau. Cred în continuare şi cu convingere că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România Tv.

Cu o doză de umor, Marcel Ciolacu i-a ironizat pe cetățenii care promovează efecte adverse exagerate duăă vaccin, povestind că și el are această temere. Mai mult, liderul PSD se arată deschis cu privire la o diferențiere dintre vaccinați și nevaccinați cu privire la respectarea unor restricții anti-Covid-19 mai dure.

„Eu m-am vaccinat de trei ori, mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat, sunt la fel de sănătos. Cu adevărat, cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât de către mine, care m-am vaccinat”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ce a declarat președinta Comisiei Europene

În cursul zilei de miercuri, Ursula von der Leyen a declarat că este nevoie de o dezbatere privind vaccinarea obligatorie în Europa, în contextul în care o treime din populația blocului comunitar, respectiv 450 de milioane de persoane, este încă nevaccinată, în timp ce tulpina Omicron riscă să se răspândească cu repeziciune.

”Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a transmis Ursula Von der Leyen, subliniind că exprimă o „opinie personală”, întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin „în totalitate” statelor membre.

„Cum îi putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană, acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc”, a spus Ursula von der Leyen.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI