Reguli şi restricţii la parada de Ziua Națională a României. Cine trebuie să prezinte certificatul verde

Reguli şi restricţii la parada de Ziua Națională a României. Cine trebuie să prezinte certificatul verde
Reguli și restricții pe care trebuie să le știe românii de 1 Decembrie

Care sunt regulile și restricțiile pe care trebuie să le știe românii de Ziua Națională a României? O categorie dintre ei trebuie să prezinte certificatul verde dacă doresc să tranziteze o zonă anume. Ce trebuie să știe toți cetățenii?

1 Decembrie: reguli și restricții. Cine trebuie să prezinte certificatul verde?

România se serbează cu restricții anul acesta. La ceremoniile militare care vor avea loc de 1 Decembrie vor avea acces în zona oficială, în București, doar oamenii care sunt imunizați. Cei care nu au certificat verde pot să privească surprizele pregătite de autorități din afară.

În Capitală, aproximativ 1.500 de militari și angajați din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor participa la paradă, începând cu orele 11:00, în Piața Triumfului.

Ce se va organiza în zona Arcului de Triumf?

De asemenea, în zonă Arcului de Triumf va fi organizată o expoziție tehnică militară care va putea să fie vizitată după încheierea ceremoniei oficiale până la orele 14:00. La Alba Iulia, începând cu orele 15:00, vor fi depuse coroane de flori la Monumentul ‘Marii Uniri’. Există reguli importante pe care trebuie să le respecte românii pentru a putea participa la paradă de Ziua Națională.

Certificatul verde trebuie prezentat de cei care vor să fie în zona oficială, distranța socială de minimum un metru trebuie să fie prezentă între cetățeni și desigur fiecare trebuie să aibă masca de protecție la purtător.

Interdicții: anunț oficial

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că oamenii care vor să ia parte la festivitate în zona oficială trebuie să prezinte certificatul verde. La recepțiile oficiale de ziua României vor intra doar persoanele care sunt vaccinate sau au trecut prin boală.

„Interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permise doar pentru cei care sunt vaccinaţi şi trecuţi prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu şi zona care este în apropiere și unde de regulă stau oamenii şi urmăresc parada.

Acolo singurele care se aplică sunt regulile de sănătate publică şi purtarea măştii care este obligatorie. În rest, interdicţia de intrare decât celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică zonei oficiale, unde vor fi invitaţii oficiali şi unde este o zonă limitată cu un număr de persoane limitat.

Deci, pentru populaţia generală nu există interdicţie, există doar obligaţia de a respecta măsurile de sănătate publică – distanţarea şi purtarea măştii, care este obligatorie”, a declarat Raed Arafat.