Țara unde se cultivă cannabis în curțile oamenilor. Trebuie îndeplinită o singură condiție

Țara unde se cultivă cannabis în curțile oamenilor. Trebuie îndeplinită o singură condiție

În urmă cu câțiva ani, o țară din lume devenea prima din zona respectivă care legaliza marijuana. În prezent, statul le permite cetățenilor săi să cultive cannabis chiar la domiciliu. Află în paragrafele de mai jos care este condiția pe care locuitorii trebuie să o îndeplinească pentru a putea crește cannabis în propriile gospodării, precum și numele țării despre care e vorba.

Țara unde se cultivă cannabis în curțile oamenilor

În anul 2018, Thailanda devenea prima țară din Asia de Sud-Est care legaliza cannabisul pentru uz medical și cercetare. Nu cu mult timp în urmă, autoritățile thailandeze au mai luat o decizie, destul de controversată am putea spune, aceea de a permite cultivarea cannabisului chiar în gospodăriile oamenilor.

Potrivit CNN, Comisia pentru stupefiante din Thailanda a hotărât emilinarea cannabisului de pe lista drogurilor, deschizându-le calea thailandezilor care vor să o cultive la domiciliu. Prin urmare, locuitorii pot cultiva această plantă acasă fără a avea probleme cu legea, însă trebuie să respecte o singură condiție.

În primul rând, cultivatorii trebuie să anunțe autoritățile locale, după care trebuie să rețină că planta cu pricina nu poate fi comercializată dacă nu dispun de o serie de licențe suplimentare, conform explicațiilor oferite de ministrul Sănătății din Thailanda, Anutin Charnvirakul.

Pentru a putea fi aplicată, legea trebuie publicată mai întâi în Monitorul Regal Oficial, după care trebuie să treacă patru luni înainte ca plantele de acasă să devină legale.

Citește și: Țara unde alcoolul și cannabisul se vând doar persoanelor vaccinate. Decizia de ultim moment

Trebuie îndeplinită o singură condiție

În zilele ce urmează, Ministerul Sănătății thailandez va prezenta parlamentului un proiect de lege separat, care cuprinde detalii despre folosirea legală a cannabisului, despre producția și comercializarea acestuia, dar și orientări cu privire la utilizarea recreativă a plantei.

După cum spuneam și mai sus, în conformitate cu noile măsuri, cannabisul ar trebui folosit în scopuri medicale, cum ar fi în medicina tradițională. În acest scop, Paisal Dankhum, șeful de reglementare a alimentelor și medicamentelor, a atenționat că vor exista inspecții aleatorii.

Cei ce se gândesc să profite în alt mod de noile reguli trebuie să știe, însă, că proiectul de lege pedepsește sever cultivarea canabisului fără a anunța autoritățile locale. Amenzile încep de la 20.000 baht (aproximativ 605 dolari) pentru cei care nu anunță demersul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI