Relația ciudată dintre cannabis și albine ar putea salva planeta: îți schimbă părerea de marijuana

Relația ciudată dintre cannabis și albine ar putea salva planeta: îți schimbă părerea de marijuana

Încă de la începutul anilor `90, cercetătorii și-au făcut griji în legătură cu dispariția albinelor. Acum, oamenii de știință au găsit o nouă soluție pentru a revigora populația lor.

În contextul în care colonii masive de albine s-au strâns în jurul culturilor de cannabis de pe mapamond, mai mulți oameni de știință au depus un efort semnificativ pentru a vedea modul în care se dezvoltă această relație. În final, cercetătorii de la Universitatea Cornell și-au publicat rezultatele în jurnalul de Entomologie a Mediului și sunt îmbucurătoare.

Este important de reținut că acesta nu este primul studiu pe acest subiect. În trecut, a mai fost analizat în detaliu de un grup de profesori de la Universitatea de Stat din Colorado. Concluziile au fost similare.

albine marijuana

Noul studiu ne ajută să înțelegem foarte bine ce se întâmplă cu albinele și care este o nouă soluție pentru a le salva de la dispariție.

Cu cât o plantă de marijuana este mai mare în înălțime, cu atât este mai atrăgătoare pentru mai multe albine, datorită depozitelor bogate de polen. Astfel, se poate încuraja dezvoltarea de colonii în zona culturilor de cânepă indiană.

Noul studiu ne sugerează faptul că acoperirea unor suprafețe mari cu astfel de culturi de marijuana ar putea facilita creșterea populației de albine din regiune. Dacă plantele sunt întreținute și se dezvoltă sănătos, cele mai mari vor atrage un număr de albine de până la 17 ori mai mare decât cele pitice.

Un alt beneficiu constă în diversitatea tipurilor de albine atrase de aceste culturi de cannabis. Aproximativ 16 tipuri diferite au fost identificate în apropierea regiunii Finger Lakes în statul New York, unde s-a făcut studiul. Aproximativ 60% dintre ele erau albine de miere, iar 30% erau bondari. Un lucru este însă sigur, albinele sunt fascinate teribil de polenul acestor plante, dar nu este foarte clar motivul din spate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI