Una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă omenirea în momentul de față este sărăcia globală. Cei mai sărmani oameni de pe mapamond suferă adesea de foame, nu au acces la educație și trăiesc în condiții vitrege. Citind acest material vei afla care este locul din lume unde sărăcia acută îi determină pe oameni să se consume turte de noroi pentru a supraviețui, dar și alte detalii dureroase.
Te-ai întrebat vreodată cât de multă sărăcie există în jurul tău? Răspunsul este: prea multă! Parcă ne înfiorăm și nu ne vine să credem că există oameni care pur și simplu nu au ce mânca. Poate greu de crezut pentru mulți dintre noi, însă oamenii săraci sunt forțați să mănânce tot ce le cade în mână pentru a putea supraviețui. Pentru astfel de oameni viața este fără doar și poate o luptă, o luptă pentru încă o zi, o luptă pentru a nu muri de foame.
Studiile au arătat că majoritatea oamenilor din lume trăiesc în sărăcie. Mai exact, 85% din lume trăiește cu mai puțin de 30 USD pe zi, două treimi trăiesc cu mai puțin de 10 USD pe zi și fiecare a zecea persoană trăiește cu mai puțin de 1,90 USD pe zi, arată ourworldindata.com.
Tot studiile relevă și următorul fapt, extrema la care s-a ajuns: 1% din populaţia lumii deţine peste jumătate din averea globală, iar, de partea cealaltă a baricadei, jumătatea cea mai săracă a populaţiei deţine doar 1% din averea globală.
Citește și: Țara unde ești obligat să întrebi vârsta celor cu care vorbești. Motivul incredibil
În Haiti, una dintre cele mai sărace țări ale emisferei vestice, lipsa de hrană i-a determinat pe oameni să recurgă la soluții greu de imaginat. Pentru a supraviețui, locuitorii țării au ajuns, împinși de sărăcie, să mănânce turte din noroi.
Deși așa ceva pare aproape imposibil pentru noi, pentru 80% din populația țării, care trăiește sub pragul sărăciei, acest lucru este posibil, chiar dacă e dureros.
Întrucât nu au o altă variantă reală, oamenii din Haiti sunt forțați să își facă propria hrană, din noroi, alimentele normale fiind puține și mult prea scumpe. În turtele de noroi, locuitorii țării adaugă unt și sare pentru a o face mai bună la gust, dacă se poate spune așa.
Aluatului moale i se fă o anumită formă, după care este lăsat la soare pentru a se usca.