Țara unde a fost impusă o taxă pentru persoanele nevaccinate: „Sunt o povară financiară”

Țara unde a fost impusă o taxă pentru persoanele nevaccinate: „Sunt o povară financiară”
Țara unde a fost impusă o taxă pentru persoanele nevaccinate

Care este țara unde a fost impusă o taxă pentru persoanele nevaccinate. Cum valul cinci al pandemiei se resimte în toată lumea, mai multe țări au luat diverse măsuri drastice. Una dintre țări a ales să introducă o suprataxă care va fi plătită numai de oamenii care nu s-au vaccinat și care nici nu își propun acest lucru în viitorul apropiat.

Țara unde a fost impusă o taxă pentru persoanele nevaccinate

Persoanele care au ales să nu își facă vaccinul anti-covid vor fi nevoite să scoată sume considerabile din buzunare. Se  întâmplă în Canada, prima țară care a ales să introducă o suprataxă ce va fi plătită numai de cei care nu s-au vaccinat și nici nu își propun să se vaccineze, în viitoru apropiat. Decizia aceasta a fost luată după ce Quebec a fost numită cea mai afectată zonă din Canada de valul cinci al pandemiei.

Astfel, începând de săptămâna următoare, se va introduce „contribuția la sănătate”, o taxă ce se achită numai de către persoanele nevaccinate.

„Lucrăm la o contribuţie la sănătate pentru toţi adulţii care refuză să se vaccineze, deoarece aceştia reprezintă o povară financiară pentru toţi locuitorii din Quebec”, a declarat prim-ministrul provinciei canadiene, François Legault.

De asemenea, prim-ministrul provinciei canadiene a explicat că numai 10% din populație nu este vaccinată, dar nu dorește ca cei 90% care sunt vaccinați să fie puși în pericol din cauza celor care nu s-au vaccinat, drept pentru care s-a luat această decizie.

„Nu trebuie să plătească toţi pentru asta. Înţeleg şi simt aceste bombăneli la adresa minorităţii nevaccinate care, păstrând proporţiile, ne blochează spitalele”, a mai precizat oficialul.

Spitalele din Montreal, cel mai mare oraș al provinciei, se apropie de capacitatea de 100% și au început deja să limiteze îngrijirea care nu este legată de Covid.

Quebec nu este singura regiune din lume care încearcă să impună o sancțiune financiară celor care nu doresc să fie vaccinați. De la finalul acestei luni, grecilor peste 60 de ani li se cere să plătească o amendă de 100 EUR pentru fiecare lună în care rămân nevaccinați, iar Singapore a cerut pacienților cu Covid să-și plătească propriile facturile medicale dacă nu sunt vaccinați.

Datele despre coronavirus în Canada, la data de 13 ianuarie 2022, indică: 2,657,487 cazuri în total, 31,082 de decese și 2,227,880 de cazuri vindecate.

 Despre Canada

Canada este o țară situată în extremitatea nordică a continentului american. Ea este a doua țară din lume ca întindere după Rusia, cu 9.984.670 km². Teritoriul Canadei este organizat asemenea unui stat federal, în zece provincii și trei teritorii. La est, Canada este mărginită de Oceanul Atlantic, la nord, ea este mărginită de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sud, Canada se învecinează cu Statele Unite ale Americii.