Țara în care oamenii pot cumpăra doar câte 3 bucăți de varză. Au golit deja toate piețele

Țara în care oamenii pot cumpăra doar câte 3 bucăți de varză. Au golit deja toate piețele
Țara în care oamenii pot cumpăra doar câte 3 bucăți de varză

Care este țara în care oamenii pot cumpăra doar câte trei verze, dar chiar și așa unii cumpărători au plecat de la supermarket fără a putea cumpăra vreo bucată de varză.

În ce țară oamenii pot cumpăra doar câte 3 bucăți de varză

Este vorba de China, țara în care guvernul le-a recomandat cetăţenilor să-şi facă acasă stocuri de bunuri de primă necesitate, în eventualitatea unor crize. Cum locuitorii mai vârstnici din Beijing îşi umplu cămările cu varză, la început de noiembrie, febra aprovizionării de la supermarketurile din centrul Beijingului a dus la formarea de cozi uriașe la primele ore ale dimineţii.

Atât atenționarea emisă de autorități către gospodari de a-și asigura stocuri, dar și previziunile meteo ce anunţă zăpadă au intensificat în acest an febra aprovizionării.

”În fiecare an vânzările de varză sunt mari în acest sezon, dar după anunţul de luni toată lumea s-a repezit să cumpere şi mai mult„, a relatat un cultivator într-una din pieţele en-gros din Beijing.

Însă supermarketurile au limitat vânzările la trei verze de persoană, dar chiar şi aşa cumpărătorii sosiţi după ora 9 au plecat cu mâna goală deoarece nu au mai avut ce cumpăra.

Astfel, pe platforma socială Weibo, o versiune chineză a Twitter, subiectul ”Ministerul Comerţului încurajează gospodăriile să îşi facă stocuri de produse de bază„ a înregistrat peste 17 milioane de vizualizări şi peste 5.000 de comentarii.

De altfel, foarte multe comentarii speculau o posibilă legătură între apelul la stocarea de alimente şi planurile pentru un potențial atac asupra Taiwanului. De asemenea, au apărut și îngrijorări că temperaturile extreme ar putea afecta producţia şi transportul legumelor, ale căror preţuri au crescut în ultimele săptămâni, în unele cazuri chiar mai mult decât prețul cărnii.

Rafturile magazinelor se golesc

Însă nu doar varza a fost la mare căutare, ci locuitorii Beijingului au început să facă provizii și de alimente precum orez și făină pentru iarnă, după ce guvernul i-a îndemnat pe oameni să-și facă stocuri de bază în caz de urgență. Autoritățile au dat asigurări că că există suficiente stocuri, după ce s-a instalat o panică a aprovizionării.

„O să fie o iarnă grea, vrem să fim siguri că avem destulă mâncare”, a spus o femeie ce pleca de la un supermarket din centrul Beijingului cu bicicleta încărcată cu orez.

„Stocurile de bunuri de larg consum sunt suficiente la ora actuală, iar aprovizionarea ar trebui să se facă fără probleme”, spunea Zhu Xiaoliang, director în cadrul Departamentului pentru Promovarea Consumului.