05 nov. 2021 | 14:20

Cum se înăbușe corect varza, de fapt. Cele mai tari trucuri ale bucătarilor

Utile
Cum se înăbușe corect varza, de fapt. Cele mai tari trucuri ale bucătarilor
Cum trebuie să pregătești corect varza?

Majoritatea românilor preferă să consume mâncăruri mai grase odată cu începerea sezonului rece. Printre rețetele pe care le preapră des își face loc varza în diverse feluri. Care sunt trucurile bucătarilor pe care orice gospodină trebuie să le știe?

Cum să pregătești în mod corect varza înăbușită?

Varza înăbușită este printre cele mai renumite și consumate rețete odată cu începerea sezonului rece. Mulți români abordează preparate mai grase și mai sățioase, iar leguma pe care o folosesc mai des toamna și iarna este chiar varza. Pentru acest fel de mâncare avem nevoie de varză albă, varză roșie, varză acrișoară, varză de Burxelles, conopidă sau broccoli.

Poți alege oricare dintre acestea, dar trebuie să le prepari în mod corect. Dacă pui mai multe feluri de varză preparatul va fi unul mai gustos. Această rețetă este specială și poate fi servită ca un fel de mâncare separat sau completată cu cartofi, ciupeci, orez sau alte cărnuri.

Ea poate fi fiartă alături de costițe afumate sau un ciolan, dar abia după ce opărești puțin carnea aleasă pe care o introduci mai apoi în tigaia cu legumele călite și varza deja înmuiată la jumătatea preparării.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru rețeta cu varză albă:

– 1 ceapă
– 1 morcov
– varză
– puțină apă
– 1-2 roșii
– sare după gust
– piper negru măcinat după gust

  • Ingrediente pentru rețeta cu varză roșie

– varză
– sare după gust
– piper negru măcinat după gust
– nucșoară
– 2 linguri de oțet

Mod de preparare

Taie ceapa și morcovul mărunt și prăjește totul într-o tigaie încinsă. Nu este recomandat să folosești ulei de măsline pentru că se arde rapid și are un gust amar dacă ajunge în acest punct. Lasă totul la foc mediu preț de 7 minute, iar între timp taie varza fideluță și adaugă în tigaie cu restul legumelor alese.

Amestecă totul și toarnă peste apă și 1-2 roșii cuburi la cutie sau puțină pastă de roșii îndulcită. Poți să pui pastă de roșii de casă. Pune condimente după gust și lasă totul să se odihnească înainte să servești preparatul familiei sau oaspeților.

Varza trebuie înăbușită preț de 40 de minute. Poți să o servești cu un ardei iute, verdeață sau smântână. În unele zone ale țării se consumă alături de o bucată de brânză sărată de oi.

Dacă alegi să prepari rețeta doar cu varză roșie trebuie să ai în vedere faptul că este mai dulce decât cea albă și că trebuie să reglezi aromele altfel atunci când adaugi sosul de roșii care este și el dulce. Poți să echilibrezi gusturile dacă o freci înainte cu sare.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro