Țara exotică ce renunță la carantina obligatorie pentru turiști. De când poți merge liniștit în vacanță

Țara exotică ce renunță la carantina obligatorie pentru turiști. De când poți merge liniștit în vacanță

Începând cu luna februarie, o țară exotică renunță la carantina obligatorie pentru turiști. Aceștia vor putea solicita în curând viza, potrivit anunțului făcut de purtătorul de cuvânt guvernamental, Taweesin Visanuyothi. Ce trebuie însă să facă turiștii internaționali după ce ajung la destinație, afli în paragrafele de mai jos ale acestui articol.

Țara exotică ce renunță la carantină

Thailanda renunță la carantina obligatorie pentru călătorii veniți în țară începând cu luna viitoare, potrivit anunțului făcut astăzi de purtătorul de cuvânt guvernamental, Taweesin Visanuyothi.

Țara a reimpus această măsură la sfârșitul lunii decembrie, după ce varianta Omicron a coronavirusului a început să se răspândească peste tot în lume.

Începând cu prima zi a lunii februarie, turiștii internaționali pot solicita viza, într-o nouă tentativă a autorităţilor de a impulsiona sectorul turistic, grav afectat de criza pandemică.

Important de precizat că eliminarea carantinei a fost extinsă solicitanţilor de viză de toate naţionalităţile, astfel că doriți să mergeți într-o vacană în Thailanda, o puteți face începând cu luna februarie.

Citește și: Alexandru Rafila, anunțul momentului privind condițiile de ieșire din carantină. Ce trebuie să primească fiecare persoană

De când poți merge liniștit în vacanță

Deși carantina obligatorie a fost eliminată, odată ajunși la destinație, turiștii trebuie să facă dovada rezervării la un hotel pentru prima noapte, dar și să se supună la două teste pentru detectarea virusului, unul la intrarea în ţară şi al doilea în a cincea zi a sejurului.

În luna noiembrie, Thailanda a decis să redeschidă frontierele, care au fost închise la începutul pandemiei, renunțând totodată la respectarea unei săptămâni de carantină.

Cu toate acestea, în luna imediat următoare, conducerea țăriia reintrodus, în plină vacanţă de sfârşit de an,  carantină obligatorie de şapte zile pe fondul răspândirii globale a variantei Omicron.

Țara asiatică raporta la sfârşitul lunii decembrie 3.000 de contagieri pe zi. În prezent, Thailanda a înregistrat o recrudescenţă, depăşind în ultimele săptămâni 8.000 de cazuri zilnice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI