06 aug. 2023 | 18:48

Țara din Europa plină de români unde apartamentele s-au ieftinit semnificativ. Nimeni nu visa la o casă, acum sunt ieftine

Diverse
Țara din Europa plină de români unde apartamentele s-au ieftinit semnificativ. Nimeni nu visa la o casă, acum sunt ieftine
Țara din Europa plină de români unde apartamentele s-au ieftinit semnificativ

Specialiștii descriu o prăbușire a prețurilor, o criză imobiliară de proporții, în condițiile în care cererea de achiziție este la pământ. Află care este țara din Europa plină de români unde apartamentele s-au ieftinit semnificativ. Puțini ar fi îndrăznit să viseze să își poată cumpăra o locuință acolo.

Țara din Europa în care apartamentele s-au ieftinit semnificativ

În contextul creșterii costurilor de împrumut și a faptului că perspectivele prezentate de specialiști nu sunt deloc optimiste, cererea pentru locuințe este în continuă scădere.

Datele strânse în ultima lună arată că prețurile apartamentelor s-au ieftinit semnificativ, efectul celor 13 creșteri ale ratei dobânzii de la Banca Angliei de la sfârşitul anului 2021, măsuri ce i-au împiedicat pe mulți oameni să poată susțină rate mai mari pentru locuințe.

Piața imobiliară din Marea Britanie, o țară cu o comunitate numeroasă de români, se confruntă cu o criză majoră, cea mai mare prăbușire de la criza financiară globală de acum mai bine de zece ani.

Potrivit datelor oferite de Nationwide Building Society, prețurile sunt cu 3,8% mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate astea, economiștii credeau că scăderea va fi ceva mai mare, de 4%.

„Accesibilitatea locuinţelor rămâne o problemă pentru cei care caută să cumpere o casă cu un credit ipotecar”, a declarat Robert Gardneer, economistul şef al Nationwide.

Te-ar putea interesa și: Cine plătește reparațiile la apartamentele luate cu chirie. Legea este clară

Criză imobiliară majoră

Piața a reușit însă să evite o prăbușire uriașă, ce părea un scenariu posibil în toamna anului 2022, când bugetul pregătit de premierul Liz Truss a dus la creșterea costurilor de împrumut la maximul ultimilor 14 ani.

În noiembrie anul trecut, Nationwide Building Society prezenta, ca cel mai negru scenariu, o potențială scădere de 30% a prețurilor. Potrivit instituției, în luna iunie 2023 au fost încheiate 86.000 de tranzacţii imobiliare, un număr cu 15% mai mic decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului precedent şi cu aproximativ 10% mai mic decât cel de dinaintea pandemiei.

În condițiile în care cumpărătorii sunt tot mai puțini, constructorii şi-au redus proiectele anticipând o micșorare continuă a cererii.

Te-ar putea interesa și: Apartament la doar 700 lei, în cel mai scump oraş din România. Cum a fost posibil acest preţ, în plin bum imobiliar

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Elena Udrea este devastată. Anunț din închisoare: Te iubesc cel mai mult pe lumea asta!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro